Stasion Ijo

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Stasion Ijo

LiveryPapanStasiun 2020.svg

PapanNamaStasiun IJ.png
  • Singgetan: IJ
  • Nomor: 2023
Stasiun Ijo Lama 2020.jpg
Stasiun Ijo anu heubeul, 2020
LokasiJalan Raya Gombong-Guha Jatijajar
Bumiagung, Rowokele, Kebumén, Jawa Tengah, 54472
Indonésia
Luhur+25 m
OperatorDaérah Operasi V Purwokerto
Letak ti pangkalkm 424+484 lintas Bogor-Bandung-Banjar-Kutoarjo-Yogyakarta[1]
Jumlah péron2 (hiji péron sisi dan jeung hiji péron pulo anu sarua-rua rada pendék)
Jumlah jalur3 (jalur 1: sepur lempeng)
Informasi lain
KlasifikasiIII/leutik[2]
Layanan
Ngan pikeun perewis jeung pasusulan antarkaréta api.
Fasilitas jeung téknis
Tipeu pasinyalanÉléktrik tipeu Westinghouse Rail Systems' Train Radio and Advanced Control (Westrace)[3]
Lokasi dina peta

Stasion Ijo (IJ) nyaéta stasion karéta api kelas III/leutik anu perenahna di Bumiagung, Rowokele, Kebumén. Stasion anu aya dina tingkat kaluhuran +25 méter ieu aya di Daérah Operasi V Purwokerto. Stasion ieu boga tilu jalur, kalawan jalur 1 anu jadi sepur lempengna. Stasion ieu mangrupa stasion pangkulonna di Kabupatén Kebumén.

Pas di wétaneun ieu stasion, aya Torowongan Ijo anu nembus gunung kapur. Ieu torowongan panjangna 580 méter.

Ayeuna, bareng jeung pangwangunan jalur ganda Kroya-Kutoarjo, diwangun jalur anyar jeung wangunan stasion anyar pas di gigireun stasion anu heubeul. Éngkéna, ieu stasion boga opat jalur. Salian ti eta, diwangun ogé torowongan anyar anu bakal ngagantikeun torowonga heubeul titinggal Staatspooorwegen (SS).

Euweuh karéta api anu eureun di stasion ieu pikeun naék-turunkeun pannumpang. Stasion ieu ngan ngalayanan perewis jeung pasusulan wungkul.

Galéri[édit | édit sumber]

Tingali ogé[édit | édit sumber]

Stasion karéta api

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. Subdit Jalan Rel dan Jembatan (2004). Buku Jarak Antarstasiun dan Perhentian. Bandung: PT Kereta Api (Persero). 
  2. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia. 
  3. Susanti, D.M. (Januari 2008). Kajian atas Pengelolaan Pengetahuan dalam Pengoperasian Teknologi Persinyalan Kereta Api (Studi Kasus Daop 2 Bandung) (S2). Program Magister Studi Pembangunan, Sekolah Arsitektur, Pengembangan, dan Perencanaan Kebijakan, Institut Teknologi Bandung. 

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

(id) Loka Resmi PT Kereta Api Indonesia

Jalur karéta api Kroya-Kutoarjo
Stasion saméméhna:
Stasion Tambak
Stasion saenggeusna:
Stasion Gombong