Karéta api Taksaka

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Pikeun ngaran inohong Mahabharata, tingali Taksaka.
Taksaka
KA Taksaka Pagi Stainless Steel.jpg
KA Taksaka nu tos jadi rangkaian Stainless Steel
Informasi
Sistem Karéta api jarak jauh
Kelas Éksekutip plus
Status Beroperasi
Lokal Daop 6 Jogja
Stasion terminus Stasion Gambir
Stasion Yogyakarta
Operasi
Dibuka 1999
Dipiboga ku Kereta Api Indonesia
Operator Daérah Operasi VI Yogyakarta
Lokomotip CC206
Data téhnis
Lébar sepur 1.067 mm
Gancangna operasional 70-90 km/jam

Karéta api Taksaka nyaéta karéta api kelas éksekutip plus anu ngalayanan rute Stasion Gambir - Stasion Yogyakarta.[1] Karéta ieu dioperasikeun ku Daérah Operasi VI Yogyakarta.[1]

Spésifikasi karéta[édit | édit sumber]

Rangkéan Luxury nu aya di Karéta api Taksaka, Argo Dwipangga, Argo Lawu, jeung Gajayana hingga ayéuna ieu
  • Lokomotip CC206
  • 6-8 karéta éksekutip plus (K1 18) Stainless Steel
  • 1 karéta makan (M1)
  • 1 karéta pembangkit (P)
  • 1 karéta bahasi (B)
  • 1 karéta luxury[1]

Stasion nu dilayanan[édit | édit sumber]

Jadwal[édit | édit sumber]

Karéta api Taksaka dijalankeun 4 kali, beurang jeung peuting.[2] Jadwal anu leuwih lengkepna tingali di Wikipédia basa Indonésia

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. a b c d Informasi dan jadwal perjalanan KA Taksaka (id) diakses tanggal 28 Januari 2016
  2. Jadwal KA Taksaka (id) diakses tanggal 28 Januari 2016

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

(id) Situs resmi PT Kereta Api Indonesia

KA Galunggung Nagreg.jpg