Stasion Wonosari

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Stasion Wonosari
Logo PT Kereta Api Indonesia (Persero).png
PapanNamaStasiun WNS.png
  • Singgetan: WNS
  • Nomor: 2029
Stasiun Wonosari 2019.jpg
Stasion Wonosari ditempo ti hareup, 2019
Lokasi
PropinsiJawa Tengah
KabupaténKebumén
KacamatanKebumén
DésaWonosari
AlamatJalan Raya Wonosari
Kodeu pos54317
Informasi séjén
OperatorDaérah Operasi V Purwokerto
Kelas stasion[1]III/leutik
Tingkat kaluhuran+15 m
Perenahna[2]km 455+420 lintas Bogor-Bandung-Banjar-Kutoarjo-Yogyakarta
LayananNgan pikeun pasusulan antarkaréta api.
Konstruksi jeung fasilitas
Jumlah jalur4 (jalur 2 jeung 3: sepur lempeng)
Jumlah péron3 (hiji péron sisi anu rada pendék jeung dua péron pulo anu rada jangkung)
Tipeu pasinyalan

Stasion Wonosari (WNS) nyaéta stasion karéta api kelas III/leutik anu perenahna di Wonosari, Kebumén, Kebumén. Stasion anu aya dina tingkat kaluhuran +15 méter ieu aya di Daérah Operasi V Purwokerto. Stasion ieu opat tilu jalur, kalawan jalur 2 anu jadi sepur lempeng arah Kutoarjo, sedengkeun jalur 3 jadi sepur lempeng arah Kroya. Mimitina, ieu stasion boga dua jalur kalawan jalur 2 anu jadi sepur lempengna. Ngan ti saprak pangwangunan jalur ganda, jumlah jalurna nambahan jadi opat.[5]

Ti saprak jalur ganda Butuh-Wonosari-Kebumén dioperasikeun ti tanggal 14 Désémber 2019, euweuh karéta api anu eureun di ieu stasion, iwal ti mun aya pasusulan.

Tingali ogé[édit | édit sumber]

Stasion karéta api

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia. 
  2. Subdit Jalan Rel dan Jembatan (2004). Buku Jarak Antarstasiun dan Perhentian. Bandung: PT Kereta Api (Persero). 
  3. Susanti, D.M. (Januari 2008). Kajian atas Pengelolaan Pengetahuan dalam Pengoperasian Teknologi Persinyalan Kereta Api (Studi Kasus Daop 2 Bandung) (S2). Program Magister Studi Pembangunan, Sekolah Arsitektur, Pengembangan, dan Perencanaan Kebijakan, Institut Teknologi Bandung. 
  4. Sugiana, A.; Lee, Key-Seo; Lee, Kang-Soo; Hwang, Kyeong-Hwan; Kwak, Won-Kyu (2015). "Study on Interlocking System in Indonesia". Nyeondo Hangugcheoldohaghoe Chungyehagsuldaehoe Nonmunjib (Korean Society for Railway) (46). 
  5. Prasetya, S. (2014). "Wonosari (WNS): Diapit Jalan Raya & Persawahan". Majalah KA 96: 13. 

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

(id) Loka Resmi PT Kereta Api Indonesia

Jalur karéta api Kroya-Kutoarjo
Stasion saméméhna:
Stasion Kebumén
Stasion saenggeusna:
Stasion Kutowinangun
Stasiun Selatan Bandung.jpg