Karéta api Kutojaya Utara

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Karéta api Kutojaya Utara
Kutoarjo-Pasar Senén-Jakarta Kota PP.
KA Kutojaya Utara Stainless Steel.jpg
KA Kutojaya Utara geus maké Rangkaian K3 18 Stainless Steel
Informasi
Sistem Karéta api éksprés
Kelas Ékonomi AC Premium Plus
Status Beroperasi
Lokal Daop 5 Purwokerto
Stasion terminus Stasion Kutoarjo
Stasion Jakarta Kota
Operasi
Dipiboga ku Kereta Api Indonesia
Operator Daérah Operasi V Purwokerto
Lokomotip CC201, CC203
Data téhnis
Lébar sepur 1.067 mm
Listrik -
Gancangna operasional 70-90 km/jam
Titik pangluhurna ?

Karéta api Kutojaya Utara nyaéta karéta api kelas ékonomi anu ngalayanan rute Stasion Kutoarjo - Stasion Pasar Senén - Stasion Jakarta Kota.[1] Karéta ieu dioperasikeun ku Daérah Operasi V Purwokerto.[1]

Ti tanggal 29 Méi 2019, Karéta ieu geus ngalayanan indit ti Stasion Jakarta Kota

Rangkéan karéta[édit | édit sumber]

KA Kutojaya Utara sababaraha kali meunang jatah K3 (karéta kelas ekonomi) anyar nyaéta dina taun 1993, 2006, sarta 2009 (Rangkaian boga warna orange-hejo khas Nutrisari). Samentara dina taun 2016, KA Kutojaya Utara Ekstra Lebaran mendapat K3 anyar ti PT.INKA Madiun kalawan intérior éksekutip berkapasitas 80 tempat diuk per kareta. Dina Juli 2011, sadaya Rangkaian kareta KA Kutojaya Utara anu kawitna berkode PWT (Purwokerto) barobah kaayaan KTA (Kutoarjo)

Stamformasi kanggo rangkaian KA Kutojaya Utara nyaeta hiji kareta pembangkit (P 2018 KTA), opat kareta ekonomi premium (K3 2018 KTA), hiji karéta makan (M1 2018 KTA), opat/lima karéta ékonomi premium (K3 2018 KTA) kalawan ngagunakeun kareta-kareta stainless steel kaduh Dipo Kareta Kutoarjo, Sejak kaping 28 September 2018 lalu.

Ieu rangkéan karéta téh sok tukeuran jeung KA Sawunggalih anu geus maké K1 2018 + K3 2018 Stainless Steel.

Stasion nu dilayanan[édit | édit sumber]

Jadwal[édit | édit sumber]

Karéta api Kutojaya Utara diberangkatkeun ti Kutoarjo soré, nepi di Jakarta Kota isuk-isuk, berangkat deui ti Jakarta Kota isuk-isuk, nepi di Kutoarjo béurang.[2] Jadwal anu leuwih lengkepna tingali di Wikipédia basa Indonésia

Tingali ogé[édit | édit sumber]

Karéta api Kutojaya Selatan

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. a b c Informasi KA Kutojaya Utara (id) diakses tanggal 30 Januari 2016
  2. Jadwal KA Kutojaya Utara (id) diakses tanggal 30 Januari 2016

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

(id) Situs resmi PT Kereta Api Indonesia


KA Galunggung Nagreg.jpg