Stasion Ketanggungan

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Stasion Ketanggungan

LiveryPapanStasiun 2020.svg

PapanNamaStasiun KGG.png
  • Singgetan: KGG
  • Nomor: 1111
Ketanggungan station 100810-5985 rwg.JPG
Stasion Ketanggungan, 2010
LokasiDukuh Tengah, Ketanggungan, Brebes, Jawa Tengah,
Indonésia
Luhur+16 m
OperatorDaérah Operasi III Cirebon
Letak ti pangkalkm 267+052 lintas JakartaJatinegaraCikampékCirebon PrujakanPrupukPurwokertoKroya[1]
Jumlah péronHiji péron sisi sarta tilu péron pulo nu sarua-rua rada jangkung
Jumlah jalur4 (jalur 2 jeung 3: sepur lurus)
Informasi lain
KlasifikasiII[2]
Layanan
Fajar Utama YK (arah Jakarta), Gajah Wong (arah Yogyakarta), Gaya Baru Malam Selatan, sarta Kutojaya Utara (arah Kutoarjo)
Fasilitas jeung téknis
Pamesenan tikétSistem tikét online, ngalayanan pamesenan langsung di lokét.
Lokasi dina peta

Stasion Ketanggungan (KGG) nyaéta stasion karéta api kelas II anu perenahna di Dukuh Tengah, Ketanggungan, Brebes. Stasion anu aya dina tingkat kaluhuran +7 m ieu kaasup ka Daérah Operasi III Cirebon. Stasion ieu miboga opat jalur kalawan jalur 2 jeung 3 minangka jalur lurus.

Sabada diwangunna jalur ganda di lintas Cirebon–Prupuk,[3] tata letak stasiun ieu dirobah, anu matak kiwari stasion ieu miboga opat jalur karéta api kalawan jalur 2 jeung 3 minangka sepur lurus.

Di antara stasion ieu jeung Stasion Ciledug, aya Stasion Ketanggungan Barat anu geus teu aktip alatan dioperasikeunna jalur ganda.

Layanan karéta api[édit | édit sumber]

Tingali ogé[édit | édit sumber]

Karéta api

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. Subdit Jalan Rel dan Jembatan (2004). Buku Jarak Antarstasiun dan Perhentian. Bandung: PT Kereta Api (Persero). 
  2. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia. 
  3. "Hore ! Jalur Ganda KA Prupuk-Larangan Diresmikan - Tribunnews.com" (dalam bahasa id-ID). Tribunnews.com. http://www.tribunnews.com/regional/2014/05/29/hore-jalur-ganda-ka-prupuk-larangan-diresmikan. Diakses pada 2018-05-11 

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

(id) Situs Resmi PT Kereta Api Indonesia

Jalur karéta api Cirebon-Prupuk
Stasion saméméhna:
Stasion Ketanggungan Barat
Stasion saenggeusna:
Stasion Larangan (Brebes)

Koordinat: 6°56′18″S 108°53′04″E / 6.9382754°S 108.8843662°E / -6.9382754; 108.8843662