Stasion Larangan (Brebes)

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Stasion Larangan
Logo PT Kereta Api Indonesia (Persero).png
PapanNamaStasiun LRA.png
  • Singgetan: LRA
  • Nomor: 1113
Larangan sta 050505 8443.jpg
Stasion Larangan, 2005
Lokasi
PropinsiJawa Tengah
KabupaténBrebes
KacamatanLarangan
DésaLarangan
Kodeu pos45173
Informasi séjén
OperatorDaérah Operasi III Cirebon
Kelas stasion[1]III/leutik
Tingkat kaluhuran+21 m
Perenahna[2]km 276+247 lintas JakartaJatinegaraCikampékCirebon PrujakanPrupukPurwokertoKroya
LayananNgan pikeun pasusulan antarkaréta api.
Konstruksi jeung fasilitas
Jumlah jalur4 (jalur 1 jeung 2: sepur lurus)
Jumlah péronHiji péron sisi sarta tilu péron pulo nu sarua-rua rada jangkung

Stasion Larangan (LRA) nyaéta stasion karéta api kelas III/leutik anu perenahna di Larangan, Larangan, Brebes. Stasion anu aya dina tingkat kaluhuran +21 m ieu kaasup ka Daérah Operasi III Cirebon. Stasion ieu miboga opat jalur kalawan jalur 1 jeung 2 minangka jalur lurus.

Sabada diwangunna jalur ganda di lintas Cirebon–Prupuk,[3] tata letak stasiun ieu dirobah, anu matak kiwari stasion ieu miboga opat jalur karéta api kalawan jalur 1 jeung 2 minangka sepur lurus. Euweuh karéta api anu eureun di stasion ieu, iwal ti mun aya pasusulan antar karéta api.

Tingali ogé[édit | édit sumber]

Karéta api

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia. 
  2. Subdit Jalan Rel dan Jembatan (2004). Buku Jarak Antarstasiun dan Perhentian. Bandung: PT Kereta Api (Persero). 
  3. "Hore ! Jalur Ganda KA Prupuk-Larangan Diresmikan - Tribunnews.com" (dalam bahasa id-ID). Tribunnews.com. http://www.tribunnews.com/regional/2014/05/29/hore-jalur-ganda-ka-prupuk-larangan-diresmikan. Diakses pada 2018-05-11 

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

(id) Situs Resmi PT Kereta Api Indonesia

Jalur karéta api Cirebon-Prupuk
Stasion saméméhna:
Stasion Ketanggungan
Stasion saenggeusna:
Stasion Songgom
Stasiun Selatan Bandung.jpg

Koordinat: 6°59′26″S 108°56′55″E / 6.99056°S 108.94861°E / -6.99056; 108.94861