Stasion Larangan (Tegal)

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Stasion Larangan

LiveryPapanStasiun 2020.svg

PapanNamaStasiun LR.png
  • Singgetan: LR
  • Nomor: 2412
Stasiun Larangan Tegal 2019.jpg
Stasion Larangan, 2019
LokasiMunjungagung, Kramat, Tegal, Jawa Tengah,
Indonésia
Luhur+4 m
OperatorDaérah Operasi IV Semarang
Letak ti pangkalkm 142+592 lintas SemarangTegalCirebon[1]
Jumlah péron2 (hiji péron sisi jeung hiji péron pulo anu sarua-rua rada jangkung, tapi euweuh péron antara jalur 1 jeung 2)
Jumlah jalur4 (jalur 1 jeung 2: sepur lempeng)
Informasi lain
KlasifikasiIII/leutik[2]
Layanan
Ngan pikeun pasusulan antarkaréta api.
Fasilitas jeung téknis
Tipeu pasinyalan
Lokasi dina peta

Stasiun Larangan (LR) nyaéta stasion karéta api kelas III/leutik anu perenahna di Munjungagung, Kramat, Tegal. Stasion aun aya dina tingkat kaluhuran +4 méter ieu aya di Daérah Operasi IV Semarang.

Stasion ieu boga opat jalur, kalawan jalur 1 jeung 2 anu jadi sepur lempengna. Euweuh karéta api anu eureun di ieu stasion, iwal ti mun aya pasusulan.

Mimitina, stasion ieu ngan boga 2 jalur. Ngan, ti saprak jalur ganda pétak Tegal-Pekalongan diresmikeun di tanggal 9 Séptémber 2009,[4] jalurna nambahan jadi opat.

Tingali ogé[édit | édit sumber]

Stasion karéta api

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. Subdit Jalan Rel dan Jembatan (2004). Buku Jarak Antarstasiun dan Perhentian. Bandung: PT Kereta Api (Persero). 
  2. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia. 
  3. Sugiana, A.; Lee, Key-Seo; Lee, Kang-Soo; Hwang, Kyeong-Hwan; Kwak, Won-Kyu (2015). "Study on Interlocking System in Indonesia". Nyeondo Hangugcheoldohaghoe Chungyehagsuldaehoe Nonmunjib (Korean Society for Railway) (46). 
  4. Media, Kompas Cyber. "Presiden SBY Resmikan Jalur Ganda KA - Kompas.com" (dalam bahasa en). KOMPAS.com. https://nasional.kompas.com/read/2009/09/09/14164910/Presiden.SBY.Resmikan.Jalur.Ganda.KA. Diakses pada 2018-04-11 

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

(id) Loka Resmi PT Kereta Api Indonesia

Jalur karéta api Tegal-Brumbung
Stasion saméméhna:
Stasion Tegal
Stasion saenggeusna:
Stasion Suradadi