Stasion Suradadi

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Stasion Suradadi
Logo PT Kereta Api Indonesia (Persero).png
PapanNamaStasiun SD.png
  • Singgetan: SD
  • Nomor: 2414
Stasiun Surodadi 2019.jpg
Stasion Suradadi
Lokasi
PropinsiJawa Tengah
KabupaténTegal
KacamatanSuradadi
DésaSuradadi
Sajarah
Ngaran séjénStasiun Suradadi
Informasi séjén
OperatorDaérah Operasi IV Semarang
Kelas stasion[1]III/leutik
Tingkat kaluhuran+3 m
Perenahna[2]km 132+522 lintas SemarangTegalCirebon
LayananNgan pikeun pasusulan antarkaréta api.
Konstruksi jeung fasilitas
Jumlah jalur3 (jalur 2 dan 3: sepur lurus)
Jumlah péron3 (hiji péron sisi jeung dua péron pulo anu rada jangkung)
Tipeu pasinyalanÉléktrik tipeu VPI GRS/Alstom kalawan interlocking Len[3]

Stasion Suradadi (SD) atawa Stasion Surodadi nyaéta stasion karéta api kelas III/leutik anu perenahna di Suradadi, Suradadi, Tegal. Stasion aun aya dina tingkat kaluhuran +3 méter ieu aya di Daérah Operasi IV Semarang.

Stasion ieu boga tilu jalur, kalawan jalur 2 jeung 3 anu jadi sepur lempengna. Euweuh karéta api anu eureun di ieu stasion, iwal ti mun aya pasusulan.

Mimitina, stasion ieu ngan boga 2 jalur. Ngan, ti saprak jalur ganda pétak Tegal-Pekalongan diresmikeun di tanggal 9 Séptémber 2009,[4] jalurna nambahan jadi tilu.

Tingali ogé[édit | édit sumber]

Stasion karéta api

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia. 
  2. Subdit Jalan Rel dan Jembatan (2004). Buku Jarak Antarstasiun dan Perhentian. Bandung: PT Kereta Api (Persero). 
  3. Sugiana, A.; Lee, Key-Seo; Lee, Kang-Soo; Hwang, Kyeong-Hwan; Kwak, Won-Kyu (2015). "Study on Interlocking System in Indonesia". Nyeondo Hangugcheoldohaghoe Chungyehagsuldaehoe Nonmunjib (Korean Society for Railway) (46). 
  4. Media, Kompas Cyber. "Presiden SBY Resmikan Jalur Ganda KA - Kompas.com" (dalam bahasa en). KOMPAS.com. https://nasional.kompas.com/read/2009/09/09/14164910/Presiden.SBY.Resmikan.Jalur.Ganda.KA. Diakses pada 2018-04-11 

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

(id) Loka Resmi PT Kereta Api Indonesia

Jalur karéta api Tegal-Brumbung
Stasion saméméhna:
Stasion Larangan (Tegal)
Stasion saenggeusna:
Stasion Pemalang