Karéta api Gaya Baru Malam Selatan

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Gaya Baru Malam Selatan
KA GBMS dengan penambahan kelas eksekutif.jpg
Karéta Api Gaya Baru Malam Selatan anu geus nambihan rangkéan kelas éksékutip
Informasi
Sistem Karéta api antar kota
Kelas Ékonomi AC PSO jeung Éksekutip
Status Beroperasi
Lokal Daop 8 Surabaya
Stasion terminus Stasion Pasar Senén
Stasion Surabaya Gubeng
Operasi
Dipiboga ku Kereta Api Indonésia
Operator Daérah Operasi VIII Surabaya
Lokomotip CC201, CC203
Data téhnis
Lébar sepur 1.067 mm
Gancangna operasional 70-90 km/jam

Karéta api Gaya Baru Malam Selatan atawa Karéta api Gaya Baru Malam anu disingkat GBMS atawa GBM (Aksara Sunda Baku: ᮊᮛᮦᮒ ᮃᮕᮤ ᮌᮚ ᮘᮛᮥ ᮙᮜᮙ᮪ ᮞᮨᮜᮒᮔ᮪) nyaéta karéta api kelas ékonomi jeung éksekutip anu ngalayanan rute Jakarta (Pasar Senen) - Surabaya (Gubeng) liwat jalur kidul, béda jeung Karéta api Gaya Baru Malam Utara anu ngaliwatan jalur pantura.[1] Karéta ieu dioperasikeun ku Daérah Operasi VIII Surabaya anu saméméhna ku Daérah Operasi I Jakarta saréng rangkéanna geus dimutasi ka Dipo Karéta Sidotopo (SDT) saprak taun 2020.[1]

KA Gaya Baru Malam Selatan Traksi Ganda ngaliwat di ex-JPL 52 Cipinang

Ti tanggal 1 September 2019, karéta ieu (sareng Karéta api Brantas) tos aya layanan kelas éksekutip.

Spésifikasi karéta[édit | édit sumber]

Lintasan lalampahan Surabaya Gubeng - Pasar Senén pp.
Lokomotip CC201 atawa CC203
Rangkéan 6 karéta kelas ékonomi plus (K3 SDT) + 1 karéta makan pembangkit (KMP3/MP3 SDT) + 3 karéta kelas éksekutip (K1 SDT)


Catetan : Susunan rangkéan karéta bisa barobah unggalna

Jumlah tempat diuk 630 tempat diuk

Stasion nu dilayanan[édit | édit sumber]

Karéta api 112 (Pasar Senén-Surabaya Gubeng) eureun di sabaraha stasion, di antarana, Stasion Pasar Senén, Stasion Pegadén Baru, Stasion Haurgeulis, Stasion Jatibarang, Stasion Arjawinangun, Stasion Cirebon Prujakan, Stasion Ciledug, Stasion Ketanggungan, Stasion Prupuk, Stasion Bumiayu, Stasion Purwokerto, Stasion Kroya, Stasion Gombong, Stasion Sruweng, Stasion Kebumén, Stasion Prembun, Stasion Kutoarjo, Stasion Watés, Stasion Lempuyangan, Stasion Klatén, Stasion Purwosari, Stasion Sragén, Stasion Walikukun, Stasion Madiun, Stasiun Caruban, Stasion Kertosono, Stasion Jombang, Stasion Mojokerto, Stasion Wonokromo, jeung stasion akhir nyaéta Stasion Surabaya Gubeng

Ari karéta api 111 (Surabaya Gubeng-Pasar Senén) eureun di sabaraha stasion, di antarana Stasion Surabaya Gubeng, Stasion Wonokromo, Stasion Sepanjang, Stasion Mojokerto, Stasion Jombang, Stasion Kertosono, Stasion Caruban, Stasion Madiun, Stasion Walikukun, Stasion Sragén, Stasion Purwosari, Stasiun Klatén, Stasion Lempuyangan, Stasion Watés, Stasion Kutoarjo, Stasion Kebumén, Stasion Gombong, Stasion Purwokerto, Stasion Bumiayu, Stasion Prupuk, Stasion Ketanggungan, Stasion Ciledug, Stasion Cirebon Prujakan, Stasion Arjawinangun, Stasion Jatibarang, Stasion Haurgeulis, Stasion Bekasi, Stasion Jatinegara, jeung stasion akhir nyaéta Stasion Pasar Senén.

Jadwal[édit | édit sumber]

Karéta api Gaya Baru Malam Selatan dijalankeun ti Pasar Senén nyaéta isuk jelang béurang nepi di Surabaya Gubeng peuting-peuting, sabalikna ogé sarua. Jadwal anu leuwih lengkepna tingali di Wikipédia basa Indonésia

Tingali ogé[édit | édit sumber]

Karéta api Kertajaya, tutuluyan tina KA Gaya Baru Malam Utara.

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. a b Informasi KA Gaya Baru Malam (id) diakses tanggal 26 Januari 2016

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

(id) Situs resmi PT. Kereta Api Indonésia


KA Galunggung Nagreg.jpg