Karéta api Gaya Baru Malam Selatan

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Gaya Baru Malam Selatan
KA GBMS dengan penambahan kelas eksekutif.jpg
Karéta Api Gaya Baru Malam Selatan anu geus nambihan rangkéan kelas éksékutip
Informasi
Sistem Karéta api antar kota
Kelas Ékonomi AC PSO jeung Éksekutip
Status Beroperasi
Lokal Daop 1 Jakarta
Stasion terminus Stasion Pasar Senén
Stasion Surabaya Gubeng
Operasi
Dipiboga ku Kereta Api Indonésia
Operator Daérah Operasi I Jakarta
Lokomotip CC201, CC203
Data téhnis
Lébar sepur 1.067 mm
Gancangna operasional 70-90 km/jam

Karéta api Gaya Baru Malam Selatan atawa Karéta api Gaya Baru Malam anu disingkat GBMS atawa GBM (Aksara Sunda Baku: ᮊᮛᮦᮒ ᮃᮕᮤ ᮌᮚ ᮘᮛᮥ ᮙᮜᮙ᮪ ᮞᮨᮜᮒᮔ᮪) nyaéta karéta api kelas ékonomi jeung éksekutip anu ngalayanan rute Jakarta (Pasar Senen) - Surabaya (Gubeng) liwat jalur kidul, béda jeung Karéta api Gaya Baru Malam Utara anu ngaliwatan jalur pantura.[1] Karéta ieu dioperasikeun ku Daérah Operasi I Jakarta.[1]

KA Gaya Baru Malam Selatan Traksi Ganda ngaliwat di ex-JPL 52 Cipinang

Ti tanggal 1 September 2019, karéta ieu (sareng Karéta api Brantas) tos aya layanan kelas éksekutip.

Spésifikasi karéta[édit | édit sumber]

Berikut Ieu Stamformasi KA Gaya baru Malam Selatan: (Ti tanggal 1 September 2019)

  • KA 174
    • 1 Lokomotip CC201/CC203 (Dipo Induk JNG/SDT/MN/YK)
    • 2 Karéta Éksekutip (K1 JAKK)
    • 1 Karéta Makan Pembangkit (KMP3/MP2 JAKK)
    • 6 Karéta Ekonomi AC (Plus) (K3 JAKK)
    • 1 Karéta Bahasi (B JAKK/JAKG)
  • KA 173
    • 1 Lokomotip CC201/CC203 (Dipo Induk JNG/SDT/MN/YK)
    • 1 Karéta Bahasi (B JAKK/JAKG)
    • 6 Karéta Ékonomi AC (Plus) (K3 JAKK)
    • 1 Karéta Makan Pembangkit (KMP3/MP2 JAKK)
    • 2 Karéta Éksekutip (K1 JAKK)

Stasion nu dilayanan[édit | édit sumber]

Karéta api 174 (Pasar Senén-Surabaya Gubeng) eureun di sabaraha stasion, di antarana, Stasion Pasar Senén, Stasion Pegadén Baru, Stasion Haurgeulis, Stasion Jatibarang, Stasion Cirebon Prujakan, Stasion Ciledug, Stasion Ketanggungan, Stasion Bumiayu, Stasion Purwokerto, Stasion Kroya, Stasion Gombong, Stasion Kutoarjo, Stasion Watés, Stasion Lempuyangan, Stasion Klatén, Stasion Purwosari, Stasion Sragén, Stasion Walikukun, Stasion Kedunggalar, Stasion Paron, Stasion Geneng, Stasion Madiun, Stasiun Baron, Stasion Jombang, Stasion Mojokerto, Stasion Wonokromo, jeung stasion akhir nyaéta Stasion Surabaya Gubeng

Ari karéta api 173 (Surabaya Gubeng-Pasar Senén) eureun di sabaraha stasion, di antarana Stasion Surabaya Gubeng, Stasion Wonokromo, Stasion Mojokerto, Stasion Jombang, Stasion Kertosono, Stasion Madiun, Stasion Sragén, Stasion Purwosari, Stasiun Klatén, Stasion Lempuyangan, Stasion Watés, Stasion Kutoarjo, Stasion Gombong, Stasion Purwokerto, Stasion Bumiayu, Stasion Ketanggungan, Stasion Ciledug, Stasion Cirebon Prujakan, Stasion Jatibarang, Stasion Pegadén Baru, Stasion Bekasi, Stasion Jatinegara, jeung stasion akhir nyaéta Stasion Pasar Senén.

Jadwal[édit | édit sumber]

Karéta api Gaya Baru Malam Selatan dijalankeun ti Pasar Senén nyaéta isuk jelang béurang nepi di Surabaya Gubeng peuting-peuting, sabalikna ogé sarua. Jadwal anu leuwih lengkepna tingali di Wikipédia basa Indonésia

Tingali ogé[édit | édit sumber]

Karéta api Kertajaya, tutuluyan tina KA Gaya Baru Malam Utara.

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. a b Informasi KA Gaya Baru Malam (id) diakses tanggal 26 Januari 2016

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

(id) Situs resmi PT. Kereta Api Indonésia


KA Galunggung Nagreg.jpg