Karéta api Gaya Baru Malam Selatan

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Gaya Baru Malam Selatan
Kereta Api Gaya Baru Malam Selatan melintas langsung Stasiun Cikampek.jpg
Karéta Api Gaya Baru Malam Selatan ngaliwatan Stasion Cikampék
Informasi
Sistem Karéta api antar kota
Kelas Ékonomi
Status Beroperasi
Lokal Daop 1 Jakarta
Stasion terminus Stasion Pasar Senén
Stasion Surabaya Gubeng
Operasi
Pamilik Kereta Api Indonésia
Operator Daérah Operasi I Jakarta
Lokomotip CC201, CC203
Data téknis
Lébar sepur 1.067 mm
Kacepatan operasi 70-90 km/jam

Karéta api Gaya Baru Malam Selatan atawa Karéta api Gaya Baru Malam anu disingkat GBMS atawa GBM nyaéta karéta api kelas ékonomi anu ngalayanan rute Jakarta (Pasar Senen) - Surabaya (Gubeng) liwat jalur kidul, béda jeung Karéta api Gaya Baru Malam Utara anu ngaliwatan jalur pantura.[1] Karéta ieu dioperasikeun ku Daérah Operasi I Jakarta.[1]

Spésifikasi karéta[édit | édit sumber]

  • Lokomotip CC201, CC203
  • 7-8 karéta kelas ékonomi (K3)
  • 1 karéta makan pembangkit (KMP3)
  • 1 karéta bahasi (B)[1]

Stasion nu dilayanan[édit | édit sumber]

Jadwal[édit | édit sumber]

Karéta api Gaya Baru Malam Selatan dijalankeun peuting.[2] Jadwal anu leuwih lengkepna tingali di Wikipédia basa Indonésia

Tingali ogé[édit | édit sumber]

Karéta api Kertajaya, tutuluyan tina KA Gaya Baru Malam Utara.

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. a b c d Informasi KA Gaya Baru Malam (id) diakses tanggal 26 Januari 2016
  2. Jadwal KA GBMS (id) diakses tanggal 27 Januari 2016

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

(id) Situs resmi PT. Kereta Api Indonésia


Jreast e257 door.jpg