Stasion Haurgeulis

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Stasion Haurgeulis
Logo PT Kereta Api Indonesia (Persero).png
PapanNamaStasiun HGL.png
  • Singgetan: HGL
  • Nomor: 0911
Lokasi
PropinsiJawa Kulon
KabupaténIndramayu
KacamatanHaurgeulis
DésaHaurgeulis
AlamatJalan Jénderal Ahmad Yani
Kodeu pos45264
Sajarah
Dibuka3 Juni 1912[1]
Informasi séjén
OperatorDaérah Operasi III Cirebon
Kelas stasion[2]I
Tingkat kaluhuran+23 m
Perenahna[3]km 137+961 lintas JakartaJatinegaraCikampékCirebon PrujakanPrupukPurwokertoKroya
LayananCirebon Éksprés (régulér jeung fakultatif), Tegal Bahari (jadwal lalampahan nu tangtu), Ciremai, Bogowonto (arah Jakarta), Singasari, Sawunggalih Tambahan (jadwal isuk-isuk arah Jakarta), Fajar Utama YK, Tawang Jaya (ékonomi régulér jeung tambahan prémium, iwal ti tambahan jadwal beurang arah Semarang), Mantab Prémium (arah Madiun), Gajah Wong (arah Yogyakarta), Matarmaja Tambahan (arah Jakarta), Gaya Baru Malam Selatan, Brantas (arah Blitar), Kertajaya, Kutojaya Utara (tambahan jadwal isuk-isuk arah Jakarta jeung régulér arah Kutoarjo), sarta Tegal Éksprés
Pamesenan tikétSistem tikét online, ngalayanan pamesenan langsung di lokét. Aya fasilitas ala bandara mangrupa check-in mandiri pikeun nyitak boarding pass.
Konstruksi jeung fasilitas
Jumlah jalur4 (jalur 2 jeung 3: sepur lurus)
Jumlah péronHiji péron sisi sarta tilu péron pulo nu sarua-rua rada jangkung
Fasilitas anu aya di stasion ieu:
Logo PT KAI (Persero).svg
Fasilitas parkir: Aya Aréa ngaroko: Aya
Toilét: Aya
Aréa komérsial: Aya Boarding pass: Aya
Layanan pelanggan: Aya
Tempat ibadah: Aya
Ruang tunggu VIP: Aya


Stasion Haurgeulis (HGL) nyaéta stasion karéta api kelas I anu perenahna di Haurgeulis, Haurgeulis, Indramayu. Stasion anu aya dina tingkat kaluhuran +23 m ieu kaasup ka Daérah Operasi III Cirebon. Stasion ieu miboga opat jalur kalawan jalur 2 jeung 3 minangka jalur lurus.

Stasion ieu mangrupa stasion pangkulonna di Kabupatén Indramayu sarta jadi stasion anu penting di Indramayu Kulon, ku lantaran loba karéta api kelas ékonomi anu eureun di Haurgeulis. Kiwari stasion ieu geus maké kanopi di aréa émplasemén ti mimiti taun 2016.

Layanan karéta api[édit | édit sumber]

Panumpang[édit | édit sumber]

Kelas campuran[édit | édit sumber]

Kelas bisnis[édit | édit sumber]

Sawunggalih Tambahan, jurusan Jakarta (jadwal isuk-isuk; kadang ditambahan kelas éksekutip)

Kelas ékonomi AC prémium[édit | édit sumber]

Kelas ékonomi AC plus[édit | édit sumber]

Kelas ékonomi AC[édit | édit sumber]

Papasan jeung pasusulan[édit | édit sumber]

Jadwal karéta api[édit | édit sumber]

Ieu jadwal karéta api panumpang anu eureun di Stasion Haurgeulis per 1 Méi 2019 (révisi Gapeka 2017).

  • KA Régulér & Fakultatif
No. KA KA Jurusan Kelas Datang Berangkat
70 Cirebon Éksprés Cirebon Kejaksan (CN) Éksekutip & Ékonomi AC Plus 00.22 00.24
202 Tawang Jaya Semarang Poncol (SMC) Ékonomi AC 00.59 01.02
177 Kertajaya Jakarta Pasar Senén (PSE) 06.42 06.44
67 Cirebon Éksprés Jakarta Gambir (GMR) Éksekutip & Ékonomi AC Plus 06.54 06.56
192 Kutojaya

Utara

Kutoarjo (KTA) Ékonomi AC Prémium 07.23 07.25
118 Fajar Utama YK Yogyakarta Tugu (YK) Éksekutip & Ékonomi AC Prémium 08.05 08.07
154 Gajah Wong Yogyakarta Lempuyangan (LPN) Ékonomi AC Plus 08.30 08.32
99/98 Ciremai Semarang Tawang (SMT) Éksekutip & Bisnis 09.21 09.23
69 Cirebon Éksprés Jakarta Gambir (GMR) Éksekutip & Ékonomi AC Plus 09.34 09.36
210 Tegal Éksprés Tegal (TG) Ékonomi AC 09.38 09.41
62 Tegal Bahari Éksekutip & Ékonomi AC Plus 11.38 11.40
174 Gaya Baru Malam Selatan Surabaya Gubeng (SGU) Ékonomi AC 12.16 12.18
64 Tegal Bahari Tegal (TG) Éksekutip & Ékonomi AC Plus 12.58 13.00
117 Fajar Utama YK Jakarta Pasar Senén (PSE) Éksekutip & Ékonomi AC Prémium 13.06 13.09
68 Cirebon Éksprés Cirebon Kejaksan (CN) Éksekutip & Ékonomi AC Plus 14.08 14.10
156A Singasari Blitar (BL) 14.26 14.28
151 Bogowonto Jakarta Pasar Senén (PSE) (Éksekutip & )Ékonomi AC Plus 15.35 15.37
178 Kertajaya Surabaya Pasarturi (SBI) Ékonomi AC 15.53 15.56
209 Tegal Éksprés Jakarta Pasar Senén (PSE) 16.33 16.35
63 Tegal Bahari Jakarta Gambir (GMR) Éksekutip & Ékonomi AC Plus 17.08 17.10
71F Cirebon Éksprés Fakultatif 17.51 17.54
201 Tawang Jaya Jakarta Pasar Senén (PSE) Ékonomi AC 18.09 18.11
176 Brantas Blitar (BL) 18.52 18.55
155A Singasari Jakarta Pasar Senén (PSE) Éksekutip & Ékonomi AC Plus 20.22 20.24
66 Tegal Bahari Tegal (TG) 21.47 21.49
97/100 Ciremai Cikampék (CKP) nyambung ka Bandung Hall (BD) Éksekutip & Bisnis 22.04 22.06
72F Cirebon Éksprés Fakultatif Cirebon Kejaksan (CN) Éksekutip & Ékonomi AC Plus 22.28 22.30
173 Gaya Baru Malam Selatan Jakarta Pasar Senén (PSE) Ékonomi AC 23.48 23.51
  • KA Tambahan (beroperasi nalika lebaran jeung natal-taun anyar; kadang ogé nalika poé libur nasional atawa ahir pekan nu tangtu)
No. PLB/KLB KA Jurusan Kelas Datang Berangkat
10084 Mantab Prémium Madiun (MN) Ékonomi AC Prémium 00.31 00.46
7043 Tawang Jaya Prémium Jakarta Pasar Senén (PSE) 04.28 04.30
7033 Matarmaja Tambahan Ékonomi AC 09.08 09.22
7044 Tawang Jaya Prémium Semarang Poncol (SMC) Ékonomi AC Prémium 12.43 12.45
7041 Jakarta Pasar Senén (PSE) 14.13 14.15
7037 Kutojaya Utara Lebaran/

Sawunggalih Tambahan

Ékonomi AC Plus atawa Prémium/

Éksekutip & Bisnis

16.50 16.53

Insidén[édit | édit sumber]

Di tanggal 10 Nopémber 2010 kira-kira jam 11 beurang, mangratus-ratus panumpang KA Bengawan jurusan Tanah Abang - Solo pp ngamuk kalawan meupeuskeun kaca wangunan sarta ngaruksak barang-barang di kantor stasion sabada keuheul ngadagoan 4 jam leuwih, eureun di Stasion Haurgeulis, lantaran anjlogna KA Cirebon Éksprés di Stasion Telagasari.[4]

Tingali ogé[édit | édit sumber]

Karéta api

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. Staatsspoorwegen (1920-1931). Verslag der Staatsspoor-en-Tramwegen in Nederlandsch-Indië 1920-1931. Batavia: Burgerlijke Openbare Werken. 
  2. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia. 
  3. Subdit Jalan Rel dan Jembatan (2004). Buku Jarak Antarstasiun dan Perhentian. Bandung: PT Kereta Api (Persero). 
  4. (id) 'Penumpang Mengamuk di Stasiun Haurgeulis'. Republika. 11 November 2010

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

(id) Situs Resmi PT Kereta Api Indonesia

Jalur karéta api Cikampék-Cirebon
Stasion saméméhna:
Stasion Cipunegara
Stasion saenggeusna:
Stasion Cilegéh
Stasiun Selatan Bandung.jpg

Koordinat: 6°27′31″S 107°56′27″E / 6.4586204°S 107.9408938°E / -6.4586204; 107.9408938