Stasion Cilegéh

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Stasion Cilegéh

LiveryPapanStasiun 2020.svg

PapanNamaStasiun CLH.png
  • Singgetan: CLH
  • Nomor: 0913
LokasiTemiyang, Kroya, Indramayu, Jawa Kulon, 45265
Indonésia
Luhur+18 m
OperatorDaérah Operasi III Cirebon
Letak ti pangkalkm 148+410 lintas JakartaJatinegaraCikampékCirebon PrujakanPrupukPurwokertoKroya[1]
Jumlah péronHiji péron sisi sarta tilu péron pulo nu sarua-rua rada jangkung
Jumlah jalur4 (jalur 2 jeung 3: sepur lurus)
Informasi lain
KlasifikasiIII/leutik[2]
Layanan
Ngan pikeun pasusulan antarkaréta api.
Lokasi dina peta

Stasion Cilegén (CLH) nyaéta stasion karéta api kelas III/leutik anu perenahna di Temiyang, Kroya, Indramayu. Stasion anu aya dina tingkat kaluhuran +18 m ieu kaasup ka Daérah Operasi III Cirebon. Stasion ieu miboga opat jalur kalawan jalur 2 jeung 3 minangka jalur lurus.

Tingali ogé[édit | édit sumber]

Karéta api

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. Subdit Jalan Rel dan Jembatan (2004). Buku Jarak Antarstasiun dan Perhentian. Bandung: PT Kereta Api (Persero). 
  2. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia. 

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

(id) Situs Resmi PT Kereta Api Indonesia

Jalur karéta api Cikampék-Cirebon
Stasion saméméhna:
Stasion Haurgeulis
Stasion saenggeusna:
Stasion Kadokangabus

Koordinat: 6°27′50″S 108°02′07″E / 6.4640274°S 108.0352284°E / -6.4640274; 108.0352284