Stasion Cilegéh

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Stasion Cilegéh
Logo PT Kereta Api Indonesia (Persero) 2020.svg
PapanNamaStasiun CLH.png
  • Singgetan: CLH
  • Nomor: 0913
Lokasi
PropinsiJawa Kulon
KabupaténIndramayu
KacamatanKroya
DésaTemiyang
Kodeu pos45265
Informasi séjén
OperatorDaérah Operasi III Cirebon
Kelas stasion[1]III/leutik
Tingkat kaluhuran+18 m
Perenahna[2]km 148+410 lintas JakartaJatinegaraCikampékCirebon PrujakanPrupukPurwokertoKroya
LayananNgan pikeun pasusulan antarkaréta api.
Konstruksi jeung fasilitas
Jumlah jalur4 (jalur 2 jeung 3: sepur lurus)
Jumlah péronHiji péron sisi sarta tilu péron pulo nu sarua-rua rada jangkung

Stasion Cilegén (CLH) nyaéta stasion karéta api kelas III/leutik anu perenahna di Temiyang, Kroya, Indramayu. Stasion anu aya dina tingkat kaluhuran +18 m ieu kaasup ka Daérah Operasi III Cirebon. Stasion ieu miboga opat jalur kalawan jalur 2 jeung 3 minangka jalur lurus.

Tingali ogé[édit | édit sumber]

Karéta api

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia. 
  2. Subdit Jalan Rel dan Jembatan (2004). Buku Jarak Antarstasiun dan Perhentian. Bandung: PT Kereta Api (Persero). 

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

(id) Situs Resmi PT Kereta Api Indonesia

Jalur karéta api Cikampék-Cirebon
Stasion saméméhna:
Stasion Haurgeulis
Stasion saenggeusna:
Stasion Kadokangabus

Koordinat: 6°27′50″S 108°02′07″E / 6.4640274°S 108.0352284°E / -6.4640274; 108.0352284