Stasion Kadokangabus

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Stasion Kadokangabus
Logo PT Kereta Api Indonesia (Persero).png
PapanNamaStasiun KAB.png
  • Singgetan: KAB
  • Nomor: 0915
Lokasi
PropinsiJawa Kulon
KabupaténIndramayu
KacamatanGabuswétan
DésaKedokangabus
Kodeu pos45263
Sajarah
Ngaran séjénStasion Dokbus
Informasi séjén
OperatorDaérah Operasi III Cirebon
Kelas stasion[1]III/leutik
Tingkat kaluhuran+15 m
Perenahna[2]km 156+336 lintas JakartaJatinegaraCikampékCirebon PrujakanPrupukPurwokertoKroya
LayananNgan pikeun pasusulan antarkaréta api.
Konstruksi jeung fasilitas
Jumlah jalur4 (jalur 2 jeung 3: sepur lurus)
Jumlah péronHiji péron sisi sarta tilu péron pulo nu sarua-rua rada jangkung

Stasion Kadokangabus (KAB), (dibaca Kadokan Gabus) nyaéta stasion karéta api kelas III/leutik anu perenahna di Kedokangabus, Gabuswétan, Indramayu. Stasion anu aya dina tingkat kaluhuran +18 m ieu kaasup ka Daérah Operasi III Cirebon. Stasion ieu miboga opat jalur kalawan jalur 2 jeung 3 minangka jalur lurus.

Tingali ogé[édit | édit sumber]

Karéta api

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia. 
  2. Subdit Jalan Rel dan Jembatan (2004). Buku Jarak Antarstasiun dan Perhentian. Bandung: PT Kereta Api (Persero). 

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

(id) Situs Resmi PT Kereta Api Indonesia

Jalur karéta api Cikampék-Cirebon
Stasion saméméhna:
Stasion Cilegéh
Stasion saenggeusna:
Stasion Terisi
Stasiun Selatan Bandung.jpg

Koordinat: 6°28′04″S 108°06′25″E / 6.4677453°S 108.1068246°E / -6.4677453; 108.1068246