Stasion Terisi

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Stasion Terisi

LiveryPapanStasiun 2020.svg

PapanNamaStasiun TIS.png
  • Singgetan: TIS
  • Nomor: 0916
LokasiKarangasem, Trisi, Indramayu, Jawa Kulon, 45262
Indonésia
Luhur+12 m
OperatorDaérah Operasi III Cirebon
Letak ti pangkalkm 162+339 lintas JakartaJatinegaraCikampékCirebon PrujakanPrupukPurwokertoKroya[1]
Jumlah péronHiji péron sisi sarta tilu péron pulo nu sarua-rua rada jangkung
Jumlah jalur4 (jalur 2 jeung 3: sepur lurus)
Informasi lain
KlasifikasiIII/leutik[2]
Layanan
Argo Cheribon (Sabaraha Jadwal) jeung Tegal Éksprés
Lokasi dina peta

Stasion Terisi (TIS) nyaéta stasion karéta api kelas III/leutik anu perenahna di Karangasem, Trisi, Indramayu. Stasion anu aya dina tingkat kaluhuran +18 m ieu kaasup ka Daérah Operasi III Cirebon. Stasion ieu miboga opat jalur kalawan jalur 2 jeung 3 minangka jalur lurus. Sanggeus kurang leuwih 6 taun ngan pikeun ngalayanan parsilangan jeung parsusulan antarkaréta api, stasiun ieu tos ngalayanan panumpang deui sejak tanggal 1 Agustus 2019.[3]

Layanan Karéta Api[édit | édit sumber]

Jadwal Perjalanan[édit | édit sumber]

Berikut ieu nyaéta jadwal karéta api panumpang nu berhenti di Stasion Terisi per 16 Agustus 2019 (revisi Gapeka 2017).

No. KA KA Tujuan Kelas Népi Indit
67A Argo Cheribon Jakarta Gambir (GMR) Éksékutip Argo & Ékonomi AC Plus 06.37 06.39
69A 09.18 09.20
210 Tegal Éksprés Tegal (TG) Ékonomi AC 09.57 09.59
68A Argo Cheribon Cirebon Kejaksan (CN) Éksékutip Argo & Ékonomi AC Plus 14.29 14.31
209 Tegal Éksprés Jakarta Pasar Senén (PSE) Ékonomi AC 16.11 16.13

Insidén[édit | édit sumber]

Nalika poé Jumat, 3 Juni 2005 pukul 05.02 WIB, KA Bengawan jurusan Stasion Pasar Senén nyuruduk KA Bima jurusan Jakarta Gambir di jalur 2 Stasion Terisi. Lokomotip KA Bengawan anu nomerna CC 201 59 nabrak karéta pembangkit KA Bima ti tukang. Kajadian ieu lumangsung alatan KA Bengawan gagal ngalakukeun pengeréman darurat. Babaraha panumpang KA Bengawan luka ringan.[4][5]

Tingali ogé[édit | édit sumber]

Karéta api

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. Subdit Jalan Rel dan Jembatan (2004). Buku Jarak Antarstasiun dan Perhentian. Bandung: PT Kereta Api (Persero). 
  2. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia. 
  3. antaranews.com (2019-06-24). "Kembali dibuka, berikut jadwal keberangkatan kereta di Stasiun Terisi". Antara News. Diakses tanggal 2019-06-24. 
  4. KA Bima Diseruduk KM Bengawan di Stasiun Terisi
  5. Laporan Akhir Kecelakaan

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

(id) Situs Resmi PT Kereta Api Indonesia

Jalur karéta api Cikampék-Cirebon
Stasion saméméhna:
Stasion Kadokangabus
Stasion saenggeusna:
Stasion Telagasari

Koordinat: 6°25′05″S 107°38′04″E / 6.4180067°S 107.6344621°E / -6.4180067; 107.6344621