Stasion Telagasari

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Stasion Telagasari
  • Singgetan: TLS
  • Nomor: 0913
Lokasi
PropinsiJawa Kulon
KabupaténIndramayu
KacamatanLéléa
DésaTelagasari
Informasi séjén
OperatorDaérah Operasi III Cirebon
Kelas stasion[1]III/leutik
Tingkat kaluhuran+7 m
Perenahna[2]km 170+324 lintas JakartaJatinegaraCikampékCirebon PrujakanPrupukPurwokertoKroya
LayananNgan pikeun pasusulan antarkaréta api.
Konstruksi jeung fasilitas
Jumlah jalur4 (jalur 2 jeung 3: sepur lurus)
Jumlah péronHiji péron sisi sarta tilu péron pulo nu sarua-rua rada jangkung

Stasion Telagasari (TLS) nyaéta stasion karéta api kelas III/leutik anu perenahna di Telagasari, Léléa, Indramayu. Stasion anu aya dina tingkat kaluhuran +18 m ieu kaasup ka Daérah Operasi III Cirebon. Stasion ieu miboga opat jalur kalawan jalur 2 jeung 3 minangka jalur lurus.

Tingali ogé[édit | édit sumber]

Karéta api

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia. 
  2. Subdit Jalan Rel dan Jembatan (2004). Buku Jarak Antarstasiun dan Perhentian. Bandung: PT Kereta Api (Persero). 

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

(id) Situs Resmi PT Kereta Api Indonesia

Jalur karéta api Cikampék-Cirebon
Stasion saméméhna:
Stasion Terisi
Stasion saenggeusna:
Stasion Jatibarang

Koordinat: 6°27′53″S 108°14′05″E / 6.464836°S 108.234739°E / -6.464836; 108.234739