Lompat ke isi

Karéta api Tegal Éksprés

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Tegal Éksprés
KA Tegal Éksprés nuju ka Stasion Tegal
Informasi
Sistem Karéta api jarak jauh
Kelas Ékonomi
Status Beroperasi
Lokal Daop 1 Jakarta
Stasion terminus Stasion Tegal
Stasion Pasar Senén
Operasi
Dipiboga ku Kereta Api Indonesia
Operator Daérah Operasi I Jakarta
Karakter Lintas datar
Lokomotip CC201, CC203
Data téhnis
Lébar sepur 1.067 mm
Gancangna operasional 80-100 km/jam

Karéta api Tegal Éksprés (Aksara Sunda Baku: ᮊᮛᮦᮒ ᮃᮕᮤ ᮒᮨᮌᮜ᮪ ᮆᮊ᮪ᮞ᮪ᮕᮢᮦᮞ᮪) nyaéta karéta api kelas ékonomi anu ngalayanan rute Stasion Tegal - Stasion Pasar Senén. Karéta ieu dioperasikeun ku Daérah Operasi I Jakarta. Karéta ieu ngagunakeun rangkéan Karéta api Progo. Karéta ieu diluncurkeun dina tanggal 1 Agustus 2013. Tarip jauh deukeut nyaéta Rp. 49.000,-

Spésifikasi karéta[édit | édit sumber]

  • Lokomotip CC201 atawa CC203
  • 6-7 karéta ékonomi (K3)
  • 1 karéta makan pembangkit (KMP3)
  • 1 karéta bahasi (B)[1]

Stasion nu dilayanan[édit | édit sumber]

Jadwal[édit | édit sumber]

Karéta api Tegal Éksprés indit ti Tegal soré, nepi di Pasar Senén peuting, tuluy indit deui ti Pasar Senén isuk-isuk, nepi di Tegal beurang.[2] Jadwal anu leuwih lengkepna tingali di Wikipédia basa Indonésia

Tingali ogé[édit | édit sumber]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. a b Salah ngutip: Tag <ref> tidak sah; tidak ditemukan teks untuk ref bernama KA Tegal
  2. Jadwal KA Tegal Ekspres Archived 2014-10-10 di Wayback Machine (id) diakses tanggal 5 Februari 2016

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

(id) Situs resmi PT Kereta Api Indonesia Archived 2016-12-07 di Wayback Machine