Stasion Brebes

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Stasion Brebes
Logo PT Kereta Api Indonesia (Persero).png
PapanNamaStasiun BB.png
  • Singgetan: BB
  • Nomor: 1014
Lokasi
PropinsiJawa Tengah
KabupaténBrebes
KacamatanBrebes
KalurahanBrebes
AlamatJalan Jéndral Sudirman
Informasi séjén
OperatorDaérah Operasi III Cirebon
Kelas stasion[1]I
Tingkat kaluhuran+4 m
Perenahna[2]
LayananArgo Cheribon, Brantas (régulér & tambahan), Dharmawangsa, Ciremai (jadwal isuk-isuk arah Cikampék-Bandung sarta peuting arah Semarang), Kertajaya (régulér & tambahan), Menoreh, Kaligung, Tawang Jaya (régulér dan prémium), Tegal Éksprés, jeung Matarmaja Tambahan
Konstruksi jeung fasilitas
Jumlah jalur3 (jalur 1 jeung 2: sepur lempeng)
Jumlah péron3 (dua péron sisi jeung hiji péron pulo anu sarua jangkungna)
Tipeu pasinyalan

Stasion Brebes (BB) nyaéta stasion karéta api kelas I anu perenahna di Brebes, Brebes, Brebes. Stasion anu aya dina tingkat kaluhuran +4 méter ieu mangrupa stasion karéta api aktip pangwétanna di Daérah Operasi III Cirebon sarta mangrupa stasion panggedéna di Kabupatén Brebes. Stasion ieu aya di sisieun jalan raya Brebes anu ka Cirebon-Jakarta.

Mimitina, ieu stasion boga tilu jalur karéta api kalawan jalur 1 anu jadi sepur lempengna. Ti saprak bérésna jalur ganda di lintas Cirebon–Tegal per 2013-2014,[4][5] tata letak stasion ieu dirobah, jalur 1 eksisting dijadikeun sepur lempeng arah Cirebon, sedengkeun jalur 2 eksisting dijadikeun sepur lempeng arah Tegal. Jalur 3 kahubung jeung sepur badug di salah sahiji ujungna.

Wangunan stasion ieu geus digentikeun ku wangunan anyar di wétaneun wangunan anu heubeul, sarta dipasangna overkapping sangkan panumpang teu kapanasan atawa kahujanan nalika ngadagoan karéta api. Wangunan heubeul stasion titinggal Semarang–Cheribon Stoomtram Maatschappij masih kénéh dipaké.

Ti mimiti 1 April 2017 stasion ieu jadi stasion terminus pikeun sawaréh lalampahan KA Kaligung anu saacanna ngan nepi ka Stasion Tegal.[6]

Ka kuloneun stasion ieu, saacan Stasion Tanjung, aya Stasion Bulakamba anu geus teu aktip ti saprak jalur ganda ségmén Brebes-Losari dioperasikeun di taun 2013.

Layanan karéta api[édit | édit sumber]

Panumpang[édit | édit sumber]

Kelas campuran[édit | édit sumber]

Kelas ékonomi AC prémium[édit | édit sumber]

Kelas ékonomi AC plus[édit | édit sumber]

Kelas ékonomi AC[édit | édit sumber]

Pasalingsingan pasusulan[édit | édit sumber]

KA Tegal Éksprés jurusan Tegal (KA 340) disusul KA Ciremai jurusan Semarang (KA 151/150) anu ngaliwat langsung.

Jadwal karéta api[édit | édit sumber]

Ieu jadwal karéta api panumpang anu eureun di Stasion Brebes per 1 April 2020 (révisi Gapéka 2019).

  • KA Régulér
No. KA KA Jurusan Kelas Nepi Indit
26 Argo Cheribon Tegal (TG) Éksekutip Argo & Ékonomi AC Plus 01.30 01.33
330 Tawang Jaya Semarang Poncol (SMC) Ékonomi AC 03.58 04.01
255A Kertajaya Jakarta Pasar Senén (PSE) Ékonomi AC Prémium 04.16 04.18
280 Kaligung Semarang Poncol (SMC) Ékonomi AC Plus - 04.45
135 Dharmawangsa Jakarta Pasar Senén (PSE) Éksekutip & Ékonomi AC 05.44 05.46
23 Argo Cheribon Jakarta Gambir (GMR) Éksekutip Argo & Ékonomi AC Plus 07.17 07.19
271 Kaligung Cirebon Prujakan (CNP) Ékonomi AC Plus 07.36 07.38
149/152 Ciremai Cikampék (CKP) nyambung ka Bandung Hall (BD) Éksekutip & Bisnis 09.06 09.08
272 Kaligung Semarang Poncol (SMC) Ékonomi AC Plus 10.08 10.10
263 Menoreh Jakarta Kota (JAKK) 10.42 10.44
262 Tawang Jaya Prémium Semarang Tawang (SMT) Ékonomi AC Prémium 10.53 10.55
279 Kaligung Brebes (BB) Ékonomi AC Plus 11.24 -
278 Semarang Poncol (SMC) - 12.15
136 Dharmawangsa Surabaya Pasarturi (SBI) Éksekutip & Ékonomi AC 12.31 12.34
340 Tegal Éksprés Tegal (TG) Ékonomi AC 13.00 13.25
16 Argo Cheribon Éksekutip Argo & Ékonomi AC Plus 14.23 14.25
339 Tegal Éksprés Jakarta Pasar Senén (PSE) Ékonomi AC 14.42 14.44
17 Argo Cheribon Jakarta Gambir (GMR) Éksekutip Argo & Ékonomi AC Plus 15.42 15.44
20 Tegal (TG) 15.49 15.51
329 Tawang Jaya Jakarta Pasar Senén (PSE) Ékonomi AC 16.07 16.09
21 Argo Cheribon Jakarta Gambir (GMR) Éksekutip Argo & Ékonomi AC Plus 17.12 17.14
118 Brantas Blitar (BL) Éksekutip & Ékonomi AC 17.32 17.35
256A Kertajaya Surabaya Pasarturi (SBI) Ékonomi AC Prémium 18.19 18.21
117 Brantas Jakarta Pasar Senén (PSE) Éksekutip & Ékonomi AC 22.07 22.09
155/154 Ciremai Semarang Tawang (SMT) Éksekutip & Bisnis 22.30 22.32
261 Tawang Jaya Prémium Jakarta Pasar Senén (PSE) Ékonomi AC Prémium 23.03 23.06
264 Menoreh Semarang Tawang (SMT) Ékonomi AC Plus 23.26 23.28
  • KA Tambahan (beroperasi nalika usum boboran jeung natal-pabaru; kadang ogé pas poé peré nasional atawa tungtung minggu anu tangtu)
No. KA KA Jurusan Kelas Nepi indit
7013 Kertajaya Tambahan Jakarta Pasar Senén (PSE) Bisnis & Ékonomi AC Plus 05.20 05.22
7014 Surabaya Pasarturi (SBI) 09.48 09.50
7018 Matarmaja Tambahan Malang Kotabaru (ML) Ékonomi AC 13.34 13.39
7016 Brantas Tambahan Blitar (BL) Bisnis & Ékonomi AC Plus 18.03 18.05
7015 Jakarta Pasar Senén (PSE) 18.33 18.35
7017 Matarmaja Tambahan Ékonomi AC 18.53 18.55

Insidén[édit | édit sumber]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia. 
  2. Subdit Jalan Rel dan Jembatan (2004). Buku Jarak Antarstasiun dan Perhentian. Bandung: PT Kereta Api (Persero). 
  3. Sugiana, A.; Lee, Key-Seo; Lee, Kang-Soo; Hwang, Kyeong-Hwan; Kwak, Won-Kyu (2015). "Study on Interlocking System in Indonesia". Nyeondo Hangugcheoldohaghoe Chungyehagsuldaehoe Nonmunjib (Korean Society for Railway) (46). 
  4. "REL GANDA: Jalur Lintas Utara Dioperasikan Besok, Minggu (1/6/2014) | Ékonomi". Bisnis.com. Diakses tanggal 2019-07-30. 
  5. Media, Kompas Cyber. "Rel Ganda Brebes-Losari Resmi Dioperasikan". KOMPAS.com (dalam Indonesian). Diakses tanggal 2019-07-30. 
  6. "HORE, KA Kaligung Sekarang Sampai Brebes!". Tribun Jateng (dalam id-ID). Diakses tanggal 2019-07-30. 
  7. "KA Senja Utama Anjlok Di Brebes, KA Mutiara I Nyaris Terbakar". Suara Pembaruan. Citakan:ISO date/fr2 
  8. "Terganjal Batu, Cirebon Ekpres Anjlok di Stasion Brebes". Tempo.co. 9 Mei 2009. Diakses tanggal 10 Oktober 2017. 

Tutumbu luar[édit | édit sumber]

(id) Loka resmi KAI sarta jadwal karéta api taun 2019

Jalur karéta api Cirebon-Tegal
Stasion saméméhna:
Stasion Bulakamba
Stasion saenggeusna:
Stasion Tegal

Koordinat: 6°52′27″S 109°02′35″E / 6.8742363°S 109.0430886°E / -6.8742363; 109.0430886


Stasiun Selatan Bandung.jpg