Lompat ke isi

Stasion Losari

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas

Koordinat: 6°50′46″S 108°48′07″E / 6.846243°S 108.801849°E / -6.846243; 108.801849

Stasion Losari

  • Singgetan: LOS
  • Nomor: 1007
LokasiJalan Raya CirebonTegal
Panggangsari, Losari, Cirebon, Jawa Kulon, 45192
Indonésia
Luhur+3 m
OperatorDaérah Operasi III Cirebon
Letak ti pangkal
Jumlah péronHiji péron sisi jeung dua péron pulo anu sarua jangkungna, tapi euweuh péron di antara jalur 2 jeung 3.
Jumlah jalur4 (jalur 2 jeung 3: sepur lempeng)
Informasi lain
KlasifikasiIII/leutik[2]
Layanan
Argo Cheribon (iwal ti KA 21 jadwal soré arah Jakarta), Kaligung, jeung Tegal Éksprés
Fasilitas jeung téknis
Tipeu pasinyalan
Lokasi dina peta

Stasion Losari (LOS) nyaéta stasion karéta api kelas III/leutik anu perenahna di Panggangsari, Losari, Cirebon. Stasion anu aya dina tingkat kaluhuran +3 méter ieu kaasup ka Daérah Operasi III Cirebon.

Ka beulah kulon stasion, aya Stasion Bedilan anu geus teu dioperasikeun deui.

Mimitina stasion ieu boga opat jalur karéta api kalawan jalur 2 anu jadi sepur lempengna. Ti saprak dioperasikeunna jalur ganda ségmén Brebes–Losari per 10 Désémber 2013,[4][5] stasion ieu pindah 400 méter ka kuloneun stasion heubeul kalawan wangunan anyar. Jumlah jalur Stasion Losari anu anyar ogé opat, kalawan jalur 2 jeung 3 anu jadi sepur lempengna. Wangunan heubeul stasion anu mangrupa titinggal ti Semarang–Cheribon Stoomtram Maatschappij dipertahankeun sanajan geus teu dipaké deui.

Layanan karéta api[édit | édit sumber]

Tingali ogé[édit | édit sumber]

Stasion karéta api

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. Subdit Jalan Rel dan Jembatan (2004). Buku Jarak Antarstasiun dan Perhentian. Bandung: PT Kereta Api (Persero). 
  2. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia. 
  3. Sugiana, A.; Lee, Key-Seo; Lee, Kang-Soo; Hwang, Kyeong-Hwan; Kwak, Won-Kyu (2015). "Study on Interlocking System in Indonesia". Nyeondo Hangugcheoldohaghoe Chungyehagsuldaehoe Nonmunjib (Korean Society for Railway) (46). 
  4. Media, Kompas Cyber. "Rel Ganda Brebes-Losari Resmi Dioperasikan". KOMPAS.com (dalam Indonesian). Diakses tanggal 2019-07-30. 
  5. Pusporini, Evieta Fadjar (2013-07-23). "Jalur Ganda Kereta Cirebon Losari Hampir Selesai". Tempo. Diakses tanggal 2019-07-30. 

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

(id) Loka Resmi PT. Kereta Api Indonesia Archived 2023-08-15 di Wayback Machine

Jalur karéta api Cirebon-Tegal
Stasion saméméhna:
Stasion Bedilan
Stasion saenggeusna:
Stasion Tanjung