Stasion Losari

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Koordinat: 6°50′46″S 108°48′07″E / 6.846243°S 108.801849°E / -6.846243; 108.801849

Stasion Losari
Logo PT Kereta Api Indonesia (Persero).png
PapanNamaStasiun LOS.png
  • Singgetan: LOS
  • Nomor: 1007
Lokasi
PropinsiJawa Kulon
KabupaténCirebon
KacamatanLosari
DésaPanggangsari
AlamatJalan Raya CirebonTegal
Kodeu pos45192
Informasi séjén
OperatorDaérah Operasi III Cirebon
Kelas stasion[1]III/leutik
Tingkat kaluhuran+3 m
Perenahna[2]
LayananArgo Cheribon (iwal ti KA 21 jadwal soré arah Jakarta), Kaligung, jeung Tegal Éksprés
Konstruksi jeung fasilitas
Jumlah jalur4 (jalur 2 jeung 3: sepur lempeng)
Jumlah péronHiji péron sisi jeung dua péron pulo anu sarua jangkungna, tapi euweuh péron di antara jalur 2 jeung 3.
Tipeu pasinyalan

Stasion Losari (LOS) nyaéta stasion karéta api kelas III/leutik anu perenahna di Panggangsari, Losari, Cirebon. Stasion anu aya dina tingkat kaluhuran +3 méter ieu kaasup ka Daérah Operasi III Cirebon.

Ka beulah kulon stasion, aya Stasion Bedilan anu geus teu dioperasikeun deui.

Mimitina stasion ieu boga opat jalur karéta api kalawan jalur 2 anu jadi sepur lempengna. Ti saprak dioperasikeunna jalur ganda ségmén Brebes–Losari per 10 Désémber 2013,[4][5] stasion ieu pindah 400 méter ka kuloneun stasion heubeul kalawan wangunan anyar. Jumlah jalur Stasion Losari anu anyar ogé opat, kalawan jalur 2 jeung 3 anu jadi sepur lempengna. Wangunan heubeul stasion anu mangrupa titinggal ti Semarang–Cheribon Stoomtram Maatschappij dipertahankeun sanajan geus teu dipaké deui.

Layanan karéta api[édit | édit sumber]

Tingali ogé[édit | édit sumber]

Stasion karéta api

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia. 
  2. Subdit Jalan Rel dan Jembatan (2004). Buku Jarak Antarstasiun dan Perhentian. Bandung: PT Kereta Api (Persero). 
  3. Sugiana, A.; Lee, Key-Seo; Lee, Kang-Soo; Hwang, Kyeong-Hwan; Kwak, Won-Kyu (2015). "Study on Interlocking System in Indonesia". Nyeondo Hangugcheoldohaghoe Chungyehagsuldaehoe Nonmunjib (Korean Society for Railway) (46). 
  4. Media, Kompas Cyber. "Rel Ganda Brebes-Losari Resmi Dioperasikan". KOMPAS.com (dalam Indonesian). Diakses tanggal 2019-07-30. 
  5. Pusporini, Evieta Fadjar (2013-07-23). "Jalur Ganda Kereta Cirebon Losari Hampir Selesai". Tempo. Diakses tanggal 2019-07-30. 

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

(id) Loka Resmi PT. Kereta Api Indonesia

Jalur karéta api Cirebon-Tegal
Stasion saméméhna:
Stasion Bedilan
Stasion saenggeusna:
Stasion Tanjung


Stasiun Selatan Bandung.jpg