Stasion Tanjung

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Stasion Tanjung
Logo PT Kereta Api Indonesia (Persero).png
PapanNamaStasiun TGN.png
  • Singgetan: TGN
  • Nomor: 1008
Lokasi
PropinsiJawa Tengah
KabupaténBrebes
KacamatanTanjung
DésaLemah Abang
AlamatJalan Raya CirebonTegal
Kodeu pos52254
Informasi séjén
OperatorDaérah Operasi III Cirebon
Kelas stasion[1]II
Tingkat kaluhuran+3 m
Perenahna[2]
LayananArgo Cheribon (iwal ti KA 17 & 21 jadwal soré arah Jakarta), Kaligung, Tawang Jaya, jeung Tegal Éksprés
Konstruksi jeung fasilitas
Jumlah jalur4 (jalur 2 jeung 3: sepur lempeng)
Jumlah péronHiji péron sisi jeung dua peron pulo anu sarua jangkungna, tapi euweuh péron di antara jalur 2 jeung 3
Tipeu pasinyalan

Stasion Tanjung (TGN) nyaéta stasion karéta api kelas II anu perenahna di Lemah Abang, Tanjung, Brebes. Stasion anu aya dina tingkat kaluhuran+3 méter ieu kaasup ka Daérah Operasi III Cirebon. Stasion ieu mangrupa stasion pangkulonna di Jawa Tengah bagian kalér.

Satsion ieu boga opat jalur ti saprak dioperasikeunna jalur ganda ségmén Losari Brebes di tanggal 10 Désémber 2013.[4][5]

Kiwari, stasion ieu ngagunakeun wangunan anyar kuloneun wangunan heubeul titinggal SCS. Wangunan heubeul angger dipertahankeun tapi geus teu dipaké deui.

Di wétaneun stasion ieu, aya Stasion Bulakamba anu geus teu diperasikeun deui ti saprak dibukana jalur ganda.

Layanan karéta api[édit | édit sumber]

Kelas campuran éksekutip argo-ékonomi AC plus[édit | édit sumber]

Argo Cheribon, jurusan Jakarta (ngan jadwal isuk-isuk, KA 23) jeung jurusan Tegal

Kelas ékonomi AC plus[édit | édit sumber]

Kaligung, jurusan Cirebon jeung jurusan Semarang

Kelas ékonomi AC[édit | édit sumber]

Tingali ogé[édit | édit sumber]

Stasion karéta api

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia. 
  2. Subdit Jalan Rel dan Jembatan (2004). Buku Jarak Antarstasiun dan Perhentian. Bandung: PT Kereta Api (Persero). 
  3. Sugiana, A.; Lee, Key-Seo; Lee, Kang-Soo; Hwang, Kyeong-Hwan; Kwak, Won-Kyu (2015). "Study on Interlocking System in Indonesia". Nyeondo Hangugcheoldohaghoe Chungyehagsuldaehoe Nonmunjib (Korean Society for Railway) (46). 
  4. Media, Kompas Cyber. "Rel Ganda Brebes-Losari Resmi Dioperasikan". KOMPAS.com (dalam Indonesian). Diakses tanggal 2019-07-30. 
  5. Pusporini, Evieta Fadjar (2013-07-23). "Jalur Ganda Kereta Cirebon Losari Hampir Selesai". Tempo. Diakses tanggal 2019-07-30. 

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

(id) Loka Resmi PT Kereta Api Indonesia

Jalur karéta api Cirebon-Tegal
Stasion saméméhna:
Stasion Losari
Stasion saenggeusna:
Stasion Bulakamba