Stasion Bulakamba

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Stasion Bulakamba
  • Singgetan: BKA
  • Nomor: 1012
Lokasi
PropinsiJawa Tengah
KabupaténBrebes
KacamatanBulakamba
DésaBulakamba
Kodeu pos52253
Koordinat6°52′34″S 108°56′55″E / 6.876164°S 108.948531°E / -6.876164; 108.948531Koordinat: 6°52′34″S 108°56′55″E / 6.876164°S 108.948531°E / -6.876164; 108.948531
Sajarah
Ditutup10 Désémber 2013
Informasi séjén
OperatorDaérah Operasi III Cirebon
Kelas stasion[1]III/leutik
Tingkat kaluhuran+5 m
Perenahna[2]km 171+175 lintas Semarang PoncolTegalCirebon
Layanan-
Konstruksi jeung fasilitas
Jumlah jalur2
Tipeu pasinyalanÉléktrik tipeu VPI GRS (2003–2014)[3]

Stasion Bulakamba (BKA) nyaéta stasion karéta api nonaktip kelas III/leutik anu perenahna di Bulakamba, Bulakamba, Brebes. Staison anu aya dina tingkat kaluhuran +5 méter ieu kaasup ka Daérah Operasi III Cirebon.

Nalika masih kénéh aktip, staison ieu boga 3 jalur sarta sok aya karéta anu perewis di dieu. Ti saprak dioperasikeunna jalur ganda di tanggal 10 Désémber 2013, stasion ieu geus teu dioperasikeun deui. Wangunan stasion Bulakamba masih kénéh aya nepi ka ayeuna.[4][5]

Insidén[édit | édit sumber]

Di tanggal 20 Nopémber 2007, jam 07.00, karéta api Antaboga jurusan Surabaya ngagejlig di deukeut Stasion Bulakamba. Antukna, karéta api anu rék ka Semarang ti arah Cirebon dialihkeun liwat jalur karéta api Cirebon–Prupuk.[6]

Tingali ogé[édit | édit sumber]

Stasion karéta api

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia. 
  2. Subdit Jalan Rel dan Jembatan (2004). Buku Jarak Antarstasiun dan Perhentian. Bandung: PT Kereta Api (Persero). 
  3. Sugiana, A.; Lee, Key-Seo; Lee, Kang-Soo; Hwang, Kyeong-Hwan; Kwak, Won-Kyu (2015). "Study on Interlocking System in Indonesia". Nyeondo Hangugcheoldohaghoe Chungyehagsuldaehoe Nonmunjib (Korean Society for Railway) (46). 
  4. Media, Kompas Cyber. "Rel Ganda Brebes-Losari Resmi Dioperasikan". KOMPAS.com (dalam Indonesian). Diakses tanggal 2019-07-30. 
  5. Pusporini, Evieta Fadjar (2013-07-23). "Jalur Ganda Kereta Cirebon Losari Hampir Selesai". Tempo. Diakses tanggal 2019-07-30. 
  6. Liputan6.com (2007-11-29). "Kereta Api Barang Anjlok di Brebes". liputan6.com (dalam Indonesian). Diakses tanggal 2019-07-30. 

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

(id) Loka Resmi PT Kereta Api Indonesia

Jalur karéta api Cirebon-Tegal
Stasion saméméhna:
Stasion Tanjung
Stasion saenggeusna:
Stasion Brebes
Stasiun Selatan Bandung.jpg