Karéta api Matarmaja

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Karéta api Matarmaja
KA Matarmaja persiapan melintas langsung Stasiun Cikampek.jpg
Karéta api Matarmaja Persiapan Ngaliwatan Stasion Cikampék
Informasi
Sistem Karéta api jarak jauh
Kelas Ékonomi
Status Beroperasi
Lokal Daop 8 Surabaya
Stasion terminus Stasion Malang
Stasion Pasar Senén
Operasi
Dipiboga ku Kereta Api Indonesia
Operator Daérah Operasi VIII Surabaya
Karakter Lintas pagunungan jeung lintas datar
Lokomotip CC201, CC203
Data téhnis
Lébar sepur 1.067 mm
Gancangna operasional 60-100 km/jam
Titik pangluhurna +444 mdbs (Malang)

Karéta api Matarmaja nyaéta karéta api kelas ékonomi anu ngalayanan rute Stasion Malang - Stasion Semarang Tawang - Stasion Pasar Senén.[1]

Ngaran Matarmaja mangrupa akronim ti kecap kota-kota anu diliwatanana, nyaéta Malang - Blitar - Madiun - Jakarta.[1]

Karéta ieu asalna ngaliwatan rute kidul (Yogyakarta-Purwokerto), lantaran jalur Solo Jebres-Gundih tara dipaké, ahirna karéta ieu ngaliwatan rute Solo Jebres-Gundih.[1]

Karéta ieu berangkat ti Malang tengah peuting, nepi di Pasar Senén beurang, berangkat deui ti Pasar Senén soré, nepi di Malang isuk-isuk.[1]

Karéta ieu mawa 6-8 karéta ékonomi (K3), 1 karéta pembangkit (KMP3), jeung 1 karéta bahasi (B).[1]

Insidén[édit | édit sumber]

Rujukan[édit | édit sumber]

KA Galunggung Nagreg.jpg