Karéta api Progo

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Progo
Informasi
Sistem Karéta api jarak jauh
Kelas Ékonomi
Status Beroperasi
Lokal Daop 6 Jogja
Stasion terminus Stasion Lempuyangan
Stasion Pasar Senén
Operasi
Dibuka 2002
Dipiboga ku Kereta Api Indonesia
Operator Daérah Operasi VI Yogyakarta
Karakter Lintas pagunungan
Lokomotip CC201, CC203
Data téhnis
Lébar sepur 1.067 mm
Gancangna operasional 60-90 km/jam

Karéta api Progo nyaéta karéta api kelas ékonomi anu ngalayanan rute Stasion Lempuyangan - Stasion Pasar Senén.[1] Karéta ieu dioperasikeun ku Daérah Operasi VI Yogyakarta.[1]

Spésifikasi karéta[édit | édit sumber]

  • Lokomotip CC201 atawa CC203
  • 6-8 karéta ékonomi (K3)
  • 1 karéta makan pembangkit (KMP3)
  • 1 karéta bahasi (B)[1]

Stasion nu dilayanan[édit | édit sumber]

Jadwal[édit | édit sumber]

Karéta api Progo dijalankeun soré ti Stasion Lempuyangan, jeung dijalankeun peuting ti Stasion Pasar Senén.[1] Jadwal anu leuwih lengkepna tingali di Wikipédia basa Indonésia

Insidén[édit | édit sumber]

Tingali ogé[édit | édit sumber]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. a b c d e Informasi KA Progo (id) diakses tanggal 1 Februari 2016
  2. a b Republika: KA Progo Tabrak Sedan di Banyumas (id) diakses tanggal 1 Februari 2016

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

(id) Situs resmi PT Kereta Api Indonesia


KA Galunggung Nagreg.jpg