Karéta api Tegal Arum

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Tegal Arum
Informasi
Sistem Karéta api jarak jauh
Kelas Ékonomi
Status Teu Beroperasi
Lokal Daop 4 Semarang
Stasion terminus Stasion Pasar Senén
Stasion Tegal
Operasi
Dipiboga ku Kereta Api Indonesia
Operator Daérah Operasi IV Semarang
Karakter Lintas datar
Lokomotip CC201, CC206
Data téhnis
Lébar sepur 1.067 mm
Gancangna operasional 70-100 km/jam

Karéta api Tegal Arum nyaéta karéta api kelas ékonomi anu ngalayanan rute Stasion Tegal - Stasion Pasar Senén.[1] Karéta ieu maké Lokomotip CC201 atawa CC203, 6-7 karéta ékonomi (K3), 1 karéta makan pembangkit (KMP3), jeung 1 karéta bahasi (B).[1] Karéta ieu eureun di Stasion Brebes, Stasion Babakan, Stasion Cirebon Prujakan, Stasion Arjawinangun, Stasion Jatibarang, Stasion Haurgeulis, Stasion Pegadénbaru, jeung Stasion Jatinegara.[1] Karéta ieu ogé tara telat.[1] Karéta ieu indit ti Tegal isuk-isuk, nepi di Pasar Senén beurang, indit deui ti Pasar Senén soré, nepi di Tegal peuting.[2]

Ti tanggal 4 April 2016, karéta api Tegal Arum teu beroperasi, sabab rangkéan KA Tegal Arum dihibahkeun keur operasional Karéta api Tawang Jaya pikeun dijadikeun rangkéan panjang, nu ruteuna Semarang-Jakarta, pp. Sanggeus dihentikeuna KA Tegal Arum, maka Karéta api Tegal Éksprés ngajadikeun altérnatif panggantina KA kelas ékonomi keur ruteu Jakarta-Tegal, pp, sareng waktu mangkat ti Stasion Pasar Senén dina poé isuk jeung ti Stasion Tegal dina poé béurang.

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. a b c d Informasi KA Tegal Arum (id) diakses tanggal 5 Februari 2016
  2. KA Tegal Arum (id) diakses tanggal 5 Februari 2016
KA Galunggung Nagreg.jpg