Stasion Babakan

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Stasion Babakan
Logo PT Kereta Api Indonesia (Persero).png
PapanNamaStasiun BBK.png
  • Singgetan: BBK
  • Nomor: 1005
Lokasi
PropinsiJawa Kulon
KabupaténCirebon
KacamatanBabakan
DésaBabakan
Kodeu pos45195
Koordinat6°51′38.87″S 108°43′11.41″E / 6.8607972°S 108.7198361°E / -6.8607972; 108.7198361Koordinat: 6°51′38.87″S 108°43′11.41″E / 6.8607972°S 108.7198361°E / -6.8607972; 108.7198361
Sajarah
Ngaran saméméhnaStasiun Halteu Nieuw Tersana
Informasi séjén
OperatorDaérah Operasi III Cirebon
Kelas stasion[1]II
Tingkat kaluhuran+12 m
Perenahna[2]
LayananArgo Cheribon (iwal ti KA 17 jadwal soré arah Jakarta), Kaligung, Matarmaja (régulér jeung tambahan, iwal ti tambahan arah Jakarta), Tawang Jaya, sarta Tegal Éksprés
Pamesenan tikétSistem tikét online, ngalayanan panjualan langsung di lokét. Aya fasilitas ala bandara mangrupa check-in mandiri pikeun nyitak boarding pass.
Konstruksi jeung fasilitas
Jumlah jalur4 (jalur 2 jeung 3: sepur lempeng)
Jumlah péron3 (hiji péron sisi jeung hiji péron pulo nu jangkung, tapi euweuh péron di antara jalur 2 jeung 3)
Tipeu pasinyalan
Lokasi dina peta
Stasion Babakan is located in Jawa
Stasion Babakan
Stasion Babakan
Lokasi di Jawa

Stasion Babakan (BBK) (baheula ngaranna Halteu Nieuw Tersana) nyaéta stasion karéta api kelas II anu perenahna di Babakan, Babakan, Cirebon. Stasion anu aya dina tingkat kaluhuran +12 méter ieu kaasup ka Daérah Operasi III Cirebon.

Baheula kungsi aya pacabangan ka pabrik gula Tersana anu geus teu aktip deui. Di beulah wétan ogé aya Stasion Bedilan anu geus teu aktip deui.

Layanan karéta api[édit | édit sumber]

Tingali ogé[édit | édit sumber]

Stasion karéta api

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia. 
  2. Subdit Jalan Rel dan Jembatan (2004). Buku Jarak Antarstasiun dan Perhentian. Bandung: PT Kereta Api (Persero). 
  3. Sugiana, A.; Lee, Key-Seo; Lee, Kang-Soo; Hwang, Kyeong-Hwan; Kwak, Won-Kyu (2015). "Study on Interlocking System in Indonesia". Nyeondo Hangugcheoldohaghoe Chungyehagsuldaehoe Nonmunjib (Korean Society for Railway) (46). 

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

(id) Loka Resmi PT. Kereta Api Indonesia

Jalur karéta api Cirebon-Tegal
Stasion saméméhna:
Stasion Waruduwur
Stasion saenggeusna:
Stasion Bedilan