Stasion Babakan

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Stasion Babakan

LiveryPapanStasiun 2020.svg

PapanNamaStasiun BBK.png
  • Singgetan: BBK
  • Nomor: 1005
LokasiBabakan, Babakan, Cirebon, Jawa Kulon, 45195
Indonésia
Luhur+12 m
OperatorDaérah Operasi III Cirebon
Letak ti pangkal
Jumlah péron3 (hiji péron sisi jeung hiji péron pulo nu jangkung, tapi euweuh péron di antara jalur 2 jeung 3)
Jumlah jalur4 (jalur 2 jeung 3: sepur lempeng)
Informasi lain
KlasifikasiII[2]
Sejarah
Ngaran saméméhnaHalteu Nieuw Tersana
Layanan
Argo Cheribon (iwal ti KA 17 jadwal soré arah Jakarta), Kaligung, Matarmaja (régulér jeung tambahan, iwal ti tambahan arah Jakarta), Tawang Jaya, sarta Tegal Éksprés
Fasilitas jeung téknis
Tipeu pasinyalan
Pamesenan tikétSistem tikét online, ngalayanan panjualan langsung di lokét. Aya fasilitas ala bandara mangrupa check-in mandiri pikeun nyitak boarding pass.
Lokasi dina peta

Stasion Babakan (BBK) (baheula ngaranna Halteu Nieuw Tersana) nyaéta stasion karéta api kelas II anu perenahna di Babakan, Babakan, Cirebon. Stasion anu aya dina tingkat kaluhuran +12 méter ieu kaasup ka Daérah Operasi III Cirebon.

Baheula kungsi aya pacabangan ka pabrik gula Tersana anu geus teu aktip deui. Di beulah wétan ogé aya Stasion Bedilan anu geus teu aktip deui.

Layanan karéta api[édit | édit sumber]

Tingali ogé[édit | édit sumber]

Stasion karéta api

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. Subdit Jalan Rel dan Jembatan (2004). Buku Jarak Antarstasiun dan Perhentian. Bandung: PT Kereta Api (Persero). 
  2. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia. 
  3. Sugiana, A.; Lee, Key-Seo; Lee, Kang-Soo; Hwang, Kyeong-Hwan; Kwak, Won-Kyu (2015). "Study on Interlocking System in Indonesia". Nyeondo Hangugcheoldohaghoe Chungyehagsuldaehoe Nonmunjib (Korean Society for Railway) (46). 

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

(id) Loka Resmi PT. Kereta Api Indonesia

Jalur karéta api Cirebon-Tegal
Stasion saméméhna:
Stasion Waruduwur
Stasion saenggeusna:
Stasion Bedilan