Karéta api Singasari

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Karéta api Singasari
Pasar Senén-Blitar
KA Singasari dengan Kelas Eksekutif dan Ekonomi AC non PSO plus.jpg
KA Singasari di Stasion Cikampék
Informasi
Sistem Karéta api jarak jauh
Kelas Éksékutip jeung Ékonomi AC plus Non-PSO
Status Beroperasi
Lokal Daop 1 Jakarta
Stasion terminus Stasion Pasar Senén
Stasion Blitar
Operasi
Dibuka 2013 (minangka KA Krakatau)
17 Juli 2017 (KA Singasari)
1 Nopémber 2018 (Nganambahkeun Rangkéan Karéta Éksékutip)
Dipiboga ku Kereta Api Indonesia
Operator Daérah Operasi VII Madiun
Lokomotip CC201/CC203/CC206
Data téhnis
Lébar sepur 1.067 mm
Gancangna operasional 65-90 km/jam

Karéta api Singasari nyaéta karéta kelas éksékutip jeung ékonomi AC plus non-PSO anu ngalayanan rute Stasion Pasar Senén - Stasion Lempuyangan - Stasion Blitar.[1][2] Karéta ieu dioperasikeun ku Daérah Operasi I Jakarta.[2]

Saacan 17 Juli 2017, karéta ieu ngalayanan ruteu Merak - Blitar, ngan ku sabab okupansi panumpang ruteu Merak - Pasar Senén anu saeutik, ahirna ruteuna dipondokan jadi Pasar Senén - Merak sarta ngaran karétana diganti jadi karéta api Singasari.[1]

Spésifikasi karéta[édit | édit sumber]

Ieu Stamformasina KA Singasari (Mulai 01 Februari 2019):

Rangkaéan aya 11 Gerbong nyaéta :

  • 1 Lokomotip CC201/CC203 (MN/JNG)
  • 1 Karéta Bahasi (B BL)
  • 3 Karéta Éksékutip (K1 BL)
  • 5 Karéta Ékonomi AC Plus (K3 BL)
  • 1 Karéta Ékonomi AC Plus khusus difabel (K3 BL)
  • 1 Kereta Makan Pembangkit (MP3 BL)

Lamun Rangkéan aya 12 Gerbong nyaéta:

  • 1 Lokomotip CC201/CC203 (MN/JNG)
  • 1 Karéta Bahasi (B BL)
  • 3 Karéta Éksékutip (K1 BL)
  • 5 Karéta Ékonomi AC Plus (K3 BL)
  • 1 Kareta Ékonomi AC Plus khusus difabel (K3 BL)
  • 1 Karéta Makan Pembangkit (MP3 BL/ KMP3 BL) atawa Karéta Makan (M1 BL)
  • 1 Karéta Pembangkit (P BL)

Katerangan

  • Dina poé peuting, rangkéan KA Singasari nu aya di Stasion Pasar Senén disimpen di PUK Stasion Tanahabang pikeun diberangkatkeun déui dina poé béurang
  • Ti tanggal 1 Pébruari 2019, Karéta api Singasari ngagunakeun babaraha rangkéan Karéta Éksekutip Satwa (K1 0 64 02, K1 0 64 21, K1 0 67 09, K1 0 82 01, K1 0 84 13, jeung K1 0 84 14) ti Dipo Induk Banyuwangi Baru (BW) urut Karéta api Mutiara Timur sabab Karéta api Mutiara Timur géus maké rangkéan Karéta Éksekutip jeung Prémium anyar anu dijieun tina stainless steel anu diproduksi taun 2018 ku PT INKA Madiun.
  • Mimiti patengahan Maret 2019, Rangkéan KA Singasari nu nomer gerbongna MP3 0 12 04 BL (Karéta Makan Pembangkit) geus ngagunakeun livery anyar Taun 2019 saperti karéta api prémium plus stainless steel taun 2018-2019 anu didésain ku Balai Yasa Yogyakarta

Stasion nu dilayanan[édit | édit sumber]

Jadwal[édit | édit sumber]

Karéta api Singasari diberangkatkeun ti Pasar Senén tengah poé, nepi di Blitar tengah peuting, kitu ogé sabalikna.[1] Jadwal anu leuwih lengkepna tingali di Wikipédia basa Indonésia

Tingali ogé[édit | édit sumber]

Karéta Api

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. a b c d Kompas: KA Krakatau berubah jadi KA Singasari berikut jadwal dan rute barunya (id) diakses tanggal 1 Mei 2018
  2. a b Informasi dan jadwal KA Krakatau (id) diakses tanggal 28 Januari 2016

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

(id) Situs resmi PT Kereta Api Indonesia


KA Galunggung Nagreg.jpg