Stasion Jerakah

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Stasion Jerakah
Logo PT Kereta Api Indonesia (Persero).png
PapanNamaStasiun JRK.png
  • Singgetan: JRK
  • Nomor: 2514
Stasiun Jerakah 2019.jpg
Stasion Jerakah
Lokasi
PropinsiJawa Tengah
KotaSemarang
KacamatanTugu
KalurahanJerakah
Informasi séjén
OperatorDaérah Operasi IV Semarang
Kelas stasion[1]III/leutik
Tingkat kaluhuran+1,5 m
Perenahna[2]km 5+902 lintas SemarangTegalCirebon
LayananNgan pikeun pasusulan antarkaréta api.
Konstruksi jeung fasilitas
Jumlah jalur4 (jalur 2 jeung 3: sepur lempeng)
Jumlah péron3 (hiji péron sisi jeung dua péron pulo anu rada jangkung)
Tipeu pasinyalanÉléktrik tipeu Sinyal Interlocking Len-02 (2013–ayeuna)

Stasion Jerakah (JRK) nyaéta stasion karéta api kelas III/leutik anu perenahna di Jerakah, Tugu, Semarang. Stasion anu aya dina tingkat kaluhuran +1,5 méter ieu aya di Daérah Operasi IV Semarang.

Stasion ieu boga opat jalur, kalawan jalur 2 jeung 3 anu jadi sepur lempengna. Euweuh karéta api anu eureun di ieu stasion, iwal ti mun aya pasusulan.

Mimitina, stasion ieu ngan boga 2 jalur. Ngan, ti saprak jalur ganda pétak Kaliwungu-Jerakah diresmikeun di bulan Désémber 2013,[3][4] jalurna nambahan jadi opat.

Tingali ogé[édit | édit sumber]

Stasion karéta api

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia. 
  2. Subdit Jalan Rel dan Jembatan (2004). Buku Jarak Antarstasiun dan Perhentian. Bandung: PT Kereta Api (Persero). 
  3. Laeis, Zuhdiar (2013-12-12). "Jalur Ganda Disiapkan Bertahap". Antara Jateng. https://jateng.antaranews.com/berita/88550/jalur-ganda-disiapkan-bertahap. Diakses pada 2020-04-25 
  4. "Puluhan Pekerja Memindahkan Rel Ganda di Stasiun Mangkang Semara". Tribunnews.com (dalam id-ID). Diakses tanggal 2019-02-10. 

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

(id) Loka Resmi PT Kereta Api Indonesia

Jalur karéta api Tegal-Brumbung
Stasion saméméhna:
Stasion Mangkang
Stasion saenggeusna:
Stasion Semarang Poncol
Stasiun Selatan Bandung.jpg