Karéta api Fajar Utama Yogya

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Fajar Utama Yogya
KA Fajar Utama Yogyakarta Stainless Steel Melintas JPL 1 Cikampek.jpg
Karéta api Fajar Utama Yogyakarta géus maké rangkéan Stainless Steel keur ngaliwatan JPL 1 Cikampék, 2019
Informasi
Sistem Karéta api jarak jauh
Kelas Éksekutip jeung Ékomomi Premium
Status Beroperasi
Lokal Daop 6 Jogja
Stasion terminus Stasion Yogyakarta
Stasion Pasar Senén
Operasi
Dipiboga ku Kereta Api Indonesia
Operator Daérah Operasi VII Yogyakarta
Karakter Lintas pagunungan
Lokomotip CC201, CC203, CC206
Data téhnis
Lébar sepur 1.067 mm
Gancangna operasional 60-90 km/jam

Karéta api Fajar Utama Yogya nyaéta karéta api kelas bisnis anu ngalayanan rute Stasion Yogyakarta - Stasion Pasar Senén.[1] Karéta ieu diaranan "Fajar Utama Yogya" lantaran indit ti Yogyakarta jeung ti Pasar Senén isuk-isuk (pajar).[2] Karéta ieu mangrupa kabalikanna ti karéta api Senja Utama Yogya anu inditna soré.[1] Ti tanggal 1 Mei 2019, KA Fajar/Senja Utama Yogya géus resmi ngagunakeun kareta éksekutip sarta ékonomi AC premium panganyarna anu berbodi Stainless Steel dijieun ku PT INKA Madiun taun 2019, anu dilengkap kalawan karéta makan sarta karéta pembangkitna anu oge anyar sarta jigana KA ieu bade dicap Dipo YK langsung. Karéta ieu mawa 6 karéta api ékonomi AC Premium Stainless Steel, 1 karéta makan Stainless Steel, 2 karéta éksekutip jeung 1 karéta pembangkit Stainless Steel. Karéta api Fajar Utama Yogya eureun di Stasion Jenar, Stasion Wates, Stasion Kutoarjo, Stasion Kebumén, Stasion Gombong, Stasion Kroya, Stasion Purwokerto, Stasion Bumiayu, Stasion Cirebon Prujakan, Stasion Haurgeulis, jeung Stasion Jatinegara.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. a b c Informasi KA Fajar Utama Yogya (id) diakses tanggal 22 Februari 2016
  2. Jadwal KA Fajar Utama Yogya (id) diakses tanggal 22 Februari 2016
KA Galunggung Nagreg.jpg