Karéta api Senja Utama Yogya

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Senja Utama Yogya
Senja Utama Yogyakarta.jpg
Karéta api Senja Utama Yogya di Stasion Cirebon masih maké rangkéan bisnis
Informasi
Sistem Karéta api jarak jauh
Kelas Éksékutip plus jeung Ékonomi Prémium Plus
Status Beroperasi
Lokal Daop 6 Jogja
Stasion terminus Stasion Yogyakarta
Stasion Pasar Senén
Operasi
Dibuka ?
Dipiboga ku Kereta Api Indonesia
Operator Daérah Operasi VI Yogyakarta
Karakter Lintas pagunungan
Lokomotip CC201, CC203, CC206
Data téhnis
Lébar sepur 1.067 mm
Listrik -
Gancangna operasional 60-90 km/jam
Titik pangluhurna +549 (Kranggan, Banyumas)

Karéta api Senja Utama Yogya (Aksara Sunda Baku: ᮊᮛᮦᮒ ᮃᮕᮤ ᮞᮨᮔ᮪ᮏ ᮅᮒᮙ ᮚᮧᮌᮡ ; Basa Jawa: ꦱꦼꦥꦸꦂꦱꦼꦤ꧀ꦗꦲꦸꦠꦩꦔꦪꦺꦴꦒꦾꦏꦂꦡ , Sepur Senja Utama Ngayogyakarta) nyaéta karéta api kelas éksékutip plus jeung ékonomi prémium plus anu ngalayanan rute Stasion Yogyakarta - Stasion Pasar Senén.[1] Karéta ieu dibéré nganan "Senja Utama Yogya" lantaran indit ti Yogyakarta jeung ti Pasar Senén soré/peuting (senja).[1] Karéta ieu mangrupa kabalikannana ti Karéta api Fajar Utama Yogya anu diberangkatkeun isuk-isuk (pajar).[1] Kiwari, karéta ieu mawa 6 karéta ékonomi prémium plus, 1 karéta makan, 2 karéta éksekutip plus jeung 1 karéta pembangkit.[1] Karéta api Senja Utama Yogya eureun di Stasion Wates, Stasion Kutoarjo, Stasion Kebumén, Stasion Gombong, Stasion Kroya, Stasion Purwokerto, Stasion Bumiayu, Stasion Cirebon Prujakan, jeung Stasion Jatinegara.[1]

Insidén[édit | édit sumber]

  • Dina tanggal 13 November 2015, kereta api Senja Utama Yogya nabrak treuk cai anu ngaliwatan palintasan di km 29,5 antara Bekasi-Tambun.[2] Akibatna, lokomotip CC201 83 26 ruksak jeung teu bisa gerak.[2] Euweuh korban jiwa dina kacilakaan ieu.[2]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. a b c d e Informasi dan jadwal mengenai kereta api Senja Utama Yogya (id) diakses tanggal 22 Februari 2016
  2. a b c MetroTV: KA Senja Utama Yogyakarta dan Truk Terlibat Kecelakaan (id) diakses tanggal 22 Februari 2016
KA Galunggung Nagreg.jpg