Karéta api Tegal Bahari

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Tegal Bahari
Kereta api Tegal Bahari melintas JPL 1 Cikampek.jpg
KA Tegal Bahari keur Ngaliwatan JPL 1 Cikampék
Informasi
Sistem Karéta api jarak jauh
Kelas Éksekutip jeung Ékonomi AC Plus New Image
Status Teu Beroperasi
Lokal Daop 4 Semarang
Stasion terminus Stasion Tegal
Stasion Gambir
Operasi
Dipiboga ku Kereta Api Indonesia
Operator Daérah Operasi IV Semarang
Karakter Lintas datar
Lokomotip CC206
Data téhnis
Lébar sepur 1.067 mm
Gancangna operasional 70-90 km/jam

Karéta api Tegal Bahari nyaéta karéta api kelas éksekutip-ékonomi AC New Image anu ngalayanan rute Stasion Tegal - Stasion Gambir.[1] Karéta ieu maké rangkéan ti dipo Cirebon.[1]

Ti tanggal 16 Agustus 2019, karéta ieu diubah ngrananna jadi Karéta api Argo Cheribon. Tilu ngaran Karéta (Argo Jati, Tegal Bahari jeung Cirebon Éksprés) dijadikeun hiji ngaran wungkul.[2]

Spésifikasi karéta[édit | édit sumber]

Berikut Ieu Stamformasi KA Cirebon Éksprés jeung KA Tegal Bahari:

  • KA Cirebon Ekspres/Tegal Bahari mawa 5 Kelas Éksékutip + 3 Kelas Ékonomi :
    • 1 Lokomotip CC 206 Dipo Induk CN
    • 1 Karéta Pembangkit (P CN)
    • 5 Karéta Éksékutip (K1 CN)
    • 1 Karéta Makan (KM1/M1 CN)
    • 3 Karéta Ékonomi New Image (K3 2016 CN)
  • Lamun KA Cirebon Éksprés/Tegal Bahari mawa 6 Kelas Éksékutip + 3 Kelas Ékonomi nyaéta:
    • 1 Lokomotip CC 206 Dipo Induk CN
    • 1 Karéta Pembangkit (P CN)
    • 6 Karéta Éksékutip (K1 CN)
    • 1 Kereta Makan (KM1/M1 CN)
    • 3 Karéta Ékonomi New Image (K3 2016 CN)
  • Lamun KA Cirebon Éksprés/Tegal Bahari mawa 7 Kelas Éksékutif + 3-4 Kelas Ékonomi nyaéta:
    • 1 Lokomotip CC 206 Dipo Induk CN
    • 1 Karéta Pembangkit (P CN)
    • 7 Karéta Éksekutip (K1 CN)
    • 1 Karéta Makan (KM1/M1 CN)
    • 3-4 Karéta Ekonomi New Image (K3 2016 CN)

Stasion nu dilayanan[édit | édit sumber]

Jadwal[édit | édit sumber]

Karéta api Tegal Bahari dijalankeun 3 kali dina sapoé.[3] Jadwal anu leuwih lengkepna tingali di Wikipédia basa Indonésia

Tingali ogé[édit | édit sumber]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. a b c Informasi KA Tegal Bahari (id) diakses tanggal 6 Februari 2016
  2. "Rebranding, PT KAI Luncurkan KA Argo Cheribon Jelang HUT RI – Info Kereta Api" (dalam id-ID). Diakses tanggal 2019-08-12. 
  3. Jadwal KA Tegal Bahari (id) diakses tanggal 6 Februari 2016

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

(id) Situs resmi PT Kereta Api Indonesia

KA Galunggung Nagreg.jpg