Stasion Ketanggungan Barat

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Stasion Ketanggungan Barat
  • Singgetan: KGB
  • Nomor: 1109
Ketanggungan Barat station 100810-5989 rwg.JPG
Stasion Ketanggungan Barat, 2010
Lokasi
PropinsiJawa Tengah
KabupaténBrebes
KacamatanKersana
DésaCigedog
Kodeu pos52264
Sajarah
Ditutup15 Désémber 2014
Informasi séjén
OperatorDaérah Operasi III Cirebon
Kelas stasion[1]III/leutik
Tingkat kaluhuran+16 m
Perenahna[2]km 263+781 lintas JakartaJatinegaraCikampékCirebon PrujakanPrupukPurwokertoKroya
Layanan-
Konstruksi jeung fasilitas
Jumlah jalur2
Jumlah péronHiji péron sisi sarta hiji péron pulo nu pendék

Stasion Ketanggungan Barat (KGB) nyaéta stasion karéta api non-aktip kelas III/leutik anu perenahna di Cigedog, Kersana, Brebes. Stasion anu aya dina tingkat kaluhuran +16 m ieu kaasup ka Daérah Operasi III Cirebon. Stasion ieu miboga dua jalur.

Mimiti 15 Désémber 2014, stasion ieu ditutup ku lantaran dioperasikeunna jalur ganda. Salian ti éta, jarak stasion ieu jeung Stasion Ketanggungan anu padeukeut teuing jadi alesan stasion ieu ditutup.[3]

Tingali ogé[édit | édit sumber]

Karéta api

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia. 
  2. Subdit Jalan Rel dan Jembatan (2004). Buku Jarak Antarstasiun dan Perhentian. Bandung: PT Kereta Api (Persero). 
  3. Kemenhub Selesaikan Rel Larangan-Ciledug

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

(id) Situs Resmi PT Kereta Api Indonesia

Jalur karéta api Cirebon-Prupuk
Stasion saméméhna:
Stasion Ciledug
Stasion saenggeusna:
Stasion Ketanggungan

Koordinat: 6°55′46″S 108°51′22″E / 6.929324°S 108.856174°E / -6.929324; 108.856174