Stasion Ketanggungan Barat

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Stasion Ketanggungan Barat
  • Singgetan: KGB
  • Nomor: 1109
Ketanggungan Barat station 100810-5989 rwg.JPG
Stasion Ketanggungan Barat, 2010
LokasiCigedog, Kersana, Brebes, Jawa Tengah, 52264
Indonésia
Luhur+16 m
OperatorDaérah Operasi III Cirebon
Letak ti pangkalkm 263+781 lintas JakartaJatinegaraCikampékCirebon PrujakanPrupukPurwokertoKroya[1]
Jumlah péronHiji péron sisi sarta hiji péron pulo nu pendék
Jumlah jalur2
Informasi lain
KlasifikasiIII/leutik[2]
Sejarah
Ditutup15 Désémber 2014
Layanan
-
Lokasi dina peta

Stasion Ketanggungan Barat (KGB) nyaéta stasion karéta api non-aktip kelas III/leutik anu perenahna di Cigedog, Kersana, Brebes. Stasion anu aya dina tingkat kaluhuran +16 m ieu kaasup ka Daérah Operasi III Cirebon. Stasion ieu miboga dua jalur.

Mimiti 15 Désémber 2014, stasion ieu ditutup ku lantaran dioperasikeunna jalur ganda. Salian ti éta, jarak stasion ieu jeung Stasion Ketanggungan anu padeukeut teuing jadi alesan stasion ieu ditutup.[3]

Tingali ogé[édit | édit sumber]

Karéta api

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. Subdit Jalan Rel dan Jembatan (2004). Buku Jarak Antarstasiun dan Perhentian. Bandung: PT Kereta Api (Persero). 
  2. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia. 
  3. Kemenhub Selesaikan Rel Larangan-Ciledug

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

(id) Situs Resmi PT Kereta Api Indonesia

Jalur karéta api Cirebon-Prupuk
Stasion saméméhna:
Stasion Ciledug
Stasion saenggeusna:
Stasion Ketanggungan

Koordinat: 6°55′46″S 108°51′22″E / 6.929324°S 108.856174°E / -6.929324; 108.856174