Karéta api Menoréh

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Karéta api Menoréh
Semarang Tawang-Jakarta Kota PP.
KA Menoreh Terbaru.jpg
KA Menoréh nuju ka Stasion akhir nyaéta Stasion Jakarta Kota keur ngaliwatan daérah Sukamulya, Pucung, Kotabaru
Informasi
Sistem Karéta api jarak jauh
Status Beroperasi
Lokal Daop 4 Semarang
Stasion terminus Semarang Tawang
Jakarta Kota
Jumlah stasion 9
Ruteu 2
Operasi
Dibuka 29 Séptémber 2012 (Minangka Ka Menoréh 1)
19 Agustus 2014 (Minangka Ka Menoréh 2)
3 Oktober 2016 (Minangka Ka Menoréh wae)
Dipiboga ku PT Kereta Api Indonesia
Operator Daérah Operasi IV Semarang
Lokomotip CC203, CC206, CC201
Data téhnis
Lébar sepur 1067 mm
Gancangna operasional 50-100 km/jam

Karéta api Menoréh nyaéta karéta api kelas ékonomi AC plus non-PSO anu dioperasikeun ku PT Kereta Api Indonesia di pulo Jawa ruteu Semarang Tawang - Pasar Senén - Jakarta Kota jeung sabalikna, karéta ieu mangrupa karéta api ékonomi kaopat taun 2012 (Menoréh 1) jeung kaopat taun 2014 (Menoréh 2) di Indonésia anu maké pasilitas AC saenggeus karéta api Majapahit.[1]

Mimitina ti tanggal 29 Séptémber 2012 karéta ieu ngagentikeun karéta api Fajar Utama Semarang anu berangkat ti Pasar Senén ka Semarang isuk-isuk, jeung karéta api Senja Utama Semarang anu berangkat ti Semarang ka Pasar Senén peuting.[1] Tuluy ti tanggal 19 Agustus 2014 disusul ku ngagentikeun dua rangkéan karéta éta anu ruteuna sabalikna.[1]

Ti tanggal 3 Oktober 2016 KA Menoréh 1 jeung 2 dijadikeun hiji Kareta nyaéta KA Menoréh wae. Ti tanggal 29 Méi 2019, indit KA Menoréh ti Jakarta tos dilayani ti Stasion Jakarta Kota

Spésifikasi Rangkéan Karéta[édit | édit sumber]

Rangkéan ieu ngagunakeun Rangkéan Ekonomi New Image dijieun ku INKA taun 2016

  • 1 Lokomotip CC201/CC203/CC206 Dipo Induk SMC atawa Dipo Induk JNG atawa Dipo Induk nu séjén
  • 4 Karéta Ekonomi AC Plus New Image (K3 2016 SMC)
  • 1 Karéta Makan (M1 SMC)
  • 4 Karéta Ekonomi AC Plus New Image (K3 2016 SMC)
  • 1 Karéta Pembangkit (P SMC)

Katerangan:

  • Rangkéan Menoreh K3 2012 jeung K3 2014 dialokasikeun pikeun KA Kamandaka jeung rangkéan KA Menoreh diganti ku Rangkéan K3 2016.[2]
  • Mulai dinten Ieu KA Menoreh tos Resmi ngagunakeun Karéta Makan (M1) jeung Karéta Pembangkit (P).
  • Dinten ieu Karéta Makan Pembangkit (MP3) Trainset 5 nu Kabogaan KA Menoreh tos dimutasi ka Purwokerto (PWT) keur Sarana Karéta Makan Pembangkit KA Wijayakusuma (saréng jeung Karéta Makan Pembangkit (MP3) Kabogaan KA Kaligung)

Asal-usul ngaran[édit | édit sumber]

Ngaran "Menoréh" asalna ti ngaran pagunungan, nyaéta Pagunungan Menoréh, hiji pagunungan anu perenahna di Kabupatén Magelang, Kabupatén Purworejo, jeung Kabupatén Kulon Progo.[1]

Stasion nu dilayanan[édit | édit sumber]

Karéta ieu ngalayanan sababaraha stasion, di antarana Weleri, Batang, Pekalongan, Pemalang, Tegal, Brebes, Cirebon Prujakan, Jatinegara jeung Pasar Senén[1]

Jadwal Perjalanan[édit | édit sumber]

Jadwal Perjalanan KA Menoréh mimiti 1 April 2017 (Revisi Juli 2019)

KA 149 Menoréh (Semarang Tawang - Pasar Senén - Jakarta Kota)
Stasion Nepi Indit
Semarang Tawang - 08.00
Weleri 08.37 08.40
Batang 09.07 09.09
Pekalongan 09.18 09.22
Pemalang 09.47 09.50
Tegal 10.13 10.24
Brebes 10.36 10.38
Cirebon Prujakan 11.25 11.33
Jatibarang 12.06 12.08
Jatinegara 14.18 14.20
Pasar Senén 14.30 14.50
Jakarta Kota 15.00 -
KA 150 Menoréh (Jakarta Kota - Pasar Senén - Semarang Tawang)
Stasion Nepi Indit
Jakarta Kota 18.40
Pasar Senén 18.54 19.15
Jatibarang 21.30 21.33
Cirebon Prujakan 22.18 22.21
Brebes 23.18 23.21
Tegal 23.33 23.36
Pemalang 00.01 00.05
Pekalongan 00.30 00.38
Batang 00.44 00.46
Weleri 01.17 01.21
Semarang Tawang 02.03 -

Insidén[édit | édit sumber]

  • Dina tanggal 8 Maret 2014, beus pariwisata PO Haryanto nopol B 7036 PGA anu ngangkut rombongan barudak anu ngalakukeun kagiatan santunan ditabrak karéta api Menoréh pas ngaliwat ka palintasan liwar di antara Stasion Cikarang jeung Stasion Tambun.[3] Akibatna, lokomotip ruksak, lampu-lampuna pareupeus.[3] Sopir beus na kabur jeung kernétna diamankeun.[3]

Tingali ogé[édit | édit sumber]

Rujukan[édit | édit sumber]

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]


KA Galunggung Nagreg.jpg