Karéta api Majapahit

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Karéta api Majapahit
KA Majapahit melintas di daerah Pucung.jpg
KA Majapahit keur ngaliwatan daérah Pucung, Kotabaru
Informasi
Sistem Karéta api jarak jauh
Kelas Ékonomi AC plus non-PSO
Status Beroperasi
Lokal Daop 8 Surabaya
Stasion terminus Stasion Malang
Stasion Pasar Senén
Operasi
Dibuka 2009 (minangka KA Senja Kediri)
2012 (Minangka KA Majapahit)
Dipiboga ku Kereta Api Indonesia
Operator Daérah Operasi VIII Surabaya
Karakter lintas datar jeung pagunungan
Lokomotip CC201, CC203, CC206
Data téhnis
Lébar sepur 1.067 mm
Gancangna operasional 60-95 km/jam
Titik pangluhurna +444 mdbs (Malang)

Karéta api Majapahit nyaéta karéta api kelas ékonomi AC plus non-PSO anu ngalayanan rute Stasion Malang - Stasion Semarang Tawang - Stasion Pasar Senén.[1]

Karéta ieu mimiti dioperasikeun ti taun 2009 minangka Karéta api Senja Kediri (kelas bisnis), tuluy dibuka deui ti taun 2012 minangka Karéta api Majapahit.[1]

Karéta ieu unggal poéna mawa 6-8 karéta ékonomi (K3), 1 karéta makan pembangkit, jeung 1 karéta bahasi (B).[1]

Karéta api Majapahit eureun di Stasion Kepanjén, Stasion Blitar, Stasion Tulungagung, Stasion Kediri, Stasion Kertosono, Stasion Madiun, Stasion Barat, Stasion Paron, Stasion Walikukun, Stasion Kebonromo, Stasion Sragén, Stasion Solo Jebres, Stasion Semarang Tawang, Stasion Pekalongan, Stasion Tegal, Stasion Cirebon Prujakan, Stasion Jatinegara, jeung Stasion Pasar Senén.[1]

Karéta api Majapahit diberangkatkeun ti Malang peuting, nepi ti Pasar Senén isuk-isuk (jeung sabalikna). Jadwal anu leuwih lengkepna tingali di Wikipédia basa Indonésia[2]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. a b c d Informasi KA Majapahit (id) diakses tanggal 16 Februari 2016
  2. Jadwal KA Majapahit (id) diakses tanggal 17 Februari 2016

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

(id) Situs resmi PT Kereta Api Indonesia

KA Galunggung Nagreg.jpg