Karéta api Senja Utama Solo

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Karéta api Senja Utama Solo
Solo Balapan-Pasar Senén PP.
Senja Utama Yogyakarta.jpg
Karéta api Senja Utama Solo/Yogya
Informasi
Sistem Karéta api jarak jauh
Status Beroperasi
Lokal Daop 6 Jogja
Stasion terminus Solo Balapan
Pasar Senén
Ruteu 1
Operasi
Dipiboga ku Kereta Api Indonesia
Operator Daérah Operasi VI Yogyakarta
Karakter Lintas pagunungan
Lokomotip CC201, CC203, CC204 CC206
Data téhnis
Lébar sepur 1.067 mm
Gancangna operasional 70 s.d. 100 km/jam
Titik pangluhurna +549 mdbs (Kranggan, Banyumas)

Karéta api Senja Utama Solo nyaéta karéta kelas bisnis anu dioperasikeun ku PT Kereta Api Indonesia Daop VI Yogyakarta di pulo Jawa ruteu Solo Balapan-Pasar Senén.[1] Dibéré ngaran Senja Utama Solo lantaran karéta ieu indit ti Jakarta jeung ti Solo peuting (senja).[1]

Beurangna rangkéan KA Senja Utama Solo dipaké pikeun karéta api Sidomukti anu ngalayanan ruteu Solo Balapan-Yogyakarta.[1]

Jadwal perjalanan[édit | édit sumber]

Jadwal dumasar GAPEKA (Grafik perjalanan karéta api) 2015[1]

KA 133 Senja Utama Solo
(Solo Balapan - Pasar Senén)
Stasion Nepi Indit
Solo Balapan - 17.30
Klaten 17.57 18.00
Yogyakarta 18.26 18.35
Kutoarjo 19.30 19.41
Wonosari 20.03 20.13
Kroya 20.59 21.03
Purwokerto 21.31 21.51
Cirebon 23.54 00.11
Bekasi 02.42 02.44
Jatinegara 03.01 03.03
Pasar Senén 03.12 -
KA 134 Senja Utama Solo
(Pasar Senén - Solo Balapan)
Stasion Nepi Indit
Pasar Senén - 22.00
Cirebon 00.52 01.07
Purwokerto 03.08 03.20
Kutoarjo 04.56 05.02
Yogyakarta 05.57 06.05
Klaten 06.30 06.32
Solo Balapan 06.58 -

Insidén[édit | édit sumber]

Susunan Rangkéan[édit | édit sumber]

  • Lokomotip CC201, CC203, atawa CC206 ti Dipo Induk Yogyakarta (YK)
  • 1 Karéta Bahasi warna héjo atawa Gerbong bahasi New Livery Kesepakatan (Dipo Induk SLO)
  • 7 Karéta Kelas Bisnis (K2) ti Dipo Induk Solo Balapan (SLO)
  • 1 Karéta Makan Pembangkit (KMP2/MP2/KMP3) ti Dipo Induk Solo Balapan (SLO)
  • 1 Karéta Pembangkit (P) ti Dipo Induk Solo Balapan (SLO) Tara dipaké[1]

Tingali ogé[édit | édit sumber]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. a b c d e Informasi dan jadwal mengenai kereta api Senja Utama Yogya (id) diakses tanggal 24 Februari 2016
  2. a b c Kecelakaan Maut Kereta, 4 Orang Tewas (id) diakses tanggal 24 Februari 2016
  3. Harian Jogja: Kecelakaan Kereta: Terjadi Error Pada Sistem Palang Pintu Perlintasan (id) diakses tanggal 24 Februari 2016
  4. KR Jogja: Palang Misterius Menjemput Maut (id) diakses tanggal 24 Februari 2016

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

(id) Situs resmi PT Kereta Api Indonesia

KA Galunggung Nagreg.jpg