Karéta api Fajar jeung Senja Utama Solo

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Karéta api Fajar/Senja Utama Solo
Solo Balapan-Pasar Senén PP.
KA 138 Fajar Utama Solo.jpg
Karéta api 138 Fajar Utama Solo ngaliwat di daérah Pucung, Kotabaru
Informasi
Sistem Karéta api jarak jauh
Kelas Éksekutip jeung Ékonomi Prémium
Status Beroperasi
Lokal Daop 6 Jogja
Stasion terminus Solo Balapan
Pasar Senén
Ruteu 1
Operasi
Dipiboga ku Kereta Api Indonesia
Operator Daérah Operasi VI Yogyakarta
Karakter Lintas pagunungan
Lokomotip CC201, CC203, CC204 CC206
Data téhnis
Lébar sepur 1.067 mm
Gancangna operasional 70 s.d. 100 km/jam
Titik pangluhurna +549 mdbs (Kranggan, Banyumas)

Karéta api Fajar jeung Senja Utama Solo (Aksara Sunda Baku: ᮊᮛᮦᮒ ᮃᮕᮤ ᮖᮏᮁ/ᮞᮨᮔ᮪ᮏ ᮅᮒᮙ ᮞᮧᮜᮧ; Basa Jawa: ꦱꦼꦥꦸꦂ​ꦱꦼꦚ꧀ꦗ​ꦈꦠꦩ​ꦱꦸꦫꦏꦂꦠ, Sepur Senja Utama Surakarta) nyaéta Kelas Éksekutip jeung Ékonomi Prémium berbodi Stainless Steel anu dioperasikeun ku PT Kereta Api Indonesia Daop VI Yogyakarta di pulo Jawa ruteu Solo Balapan-Pasar Senén.[1] Ti tanggal 1 Désémber 2019 Karéta api Senja Utama Solo ti Jakarta robah jadwalna ti nu asalna berangkat péuting jadi isuk-isuk jeung ngaranna ogé robah jadi Fajar Utama Solo. Lamun ti Solo jadwalna mah tetep berangkatna soré.

Jadwal perjalanan[édit | édit sumber]

Jadwal dumasar GAPEKA (Grafik perjalanan karéta api) 2019[1]

KA 137 Senja Utama Solo
(Solo Balapan - Pasar Senén)
Stasion Nepi Indit
Solo Balapan - 17.50
Klaten 18.17 18.20
Yogyakarta 18.47 18.53
Kutoarjo 19.47 19.51
Prembun 20.03 20.09
Purwokerto 21.28 21.35
Cirebon 23.31 23.43
Bekasi 02.15 02.17
Jatinegara 02.37 02.39
Pasar Senén 02.49 -
KA 138 Fajar Utama Solo
(Pasar Senén - Solo Balapan)
Stasion Nepi Indit
Pasar Senén - 05.50
Haurgeulis 07.43 07.45
Jatibarang 08.16 08.17
Cirebon 08.49 08.56
Purwokerto 10.51 11.02
Kutowinangun 12.21 12.28
Kutoarjo 12.46 12.49
Yogyakarta 13.42 13.49
Klaten 14.14 14.16
Solo Balapan 14.49 -

Insidén[édit | édit sumber]

Rangkéan[édit | édit sumber]

Dina hiji rangkéanna, karéta api Senja Utama Solo mawa karéta pembangkit (P), 4 karéta éksekutip (K1), karéta makan (M1), jeung 4 karéta ékonomi prémium (K3). Sakabéh rangkéanna mangrupa rangkéan stainless steel, jeung kadang tukeuran rangkéanna jeung KA Lodaya.

Tingali ogé[édit | édit sumber]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. a b Informasi dan jadwal mengenai kereta api Senja Utama Yogya (id) diakses tanggal 24 Februari 2016
  2. a b c Kecelakaan Maut Kereta, 4 Orang Tewas (id) diakses tanggal 24 Februari 2016
  3. Harian Jogja: Kecelakaan Kereta: Terjadi Error Pada Sistem Palang Pintu Perlintasan (id) diakses tanggal 24 Februari 2016
  4. KR Jogja: Palang Misterius Menjemput Maut (id) diakses tanggal 24 Februari 2016

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

(id) Situs resmi PT Kereta Api Indonesia

KA Galunggung Nagreg.jpg