Stasion Batang

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Stasion Batang

LiveryPapanStasiun 2020.svg

PapanNamaStasiun BTG.png
  • Singgetan: BTG
  • Nomor: 2432
Stasiun Batang 2019.jpg
Wangunan baru Stasiun Batang, 2019.
LokasiSambong, Batang, Batang, Jawa Tengah,
Indonésia
Luhur
  • +4 m (wangunan heubeul)
  • +5 m (wangunan anyar)
OperatorDaérah Operasi IV Semarang
Letak ti pangkalkm 80+103 lintas Semarang Poncol-Tegal-Cirebon (wangunan heubeul)[1]
Jumlah péronHiji péron sisi jeung dua péron pulo anu sarua-rua rada jangkung
Jumlah jalur4 (jalur 2 jeung 3: sepur lurus)
Informasi lain
KlasifikasiII[2]
Sejarah
Dibuka1 Desember 1898 (wangunan heubeul)
Tanggal penting
Dibuka deui2014 (pindah ka wangunan anyar)
Layanan
Menoréh jeung Kaligung (ngan jadwal nu tangtu)
Lokasi dina peta

Stasion Batang (BTG) (Basa Jawa: ꦱꦼꦠꦱꦶꦪꦸꦤ꧀​ꦧꦠꦁ) ngarujuk kana dua stasion karéta api kelas II anu perenahna di Kacamatan Batang, Kabupatén Batang. Stasion anu aya dina tingkat kaluhuran +4 méter (wangunan heubuel) jeung +5 méter (wangunan anyar) ieu kaasup ka Daérah Operasi IV Semarang.

Pamaréntah Kabupatén Batang kungsi sawala jeung PT KAI jeung Kemenhub pikeun ngoperasikeun deui Stasion Batang jadi stasion pangeureunan karéta api panumpang.[3][4] Tungtungna, Bupati Batang, Wihaji, ngawidian pamundut Pamaréntah Kabupatén Batang pikeun ngeureunkeun karéta api di stasion ieu per 15 Maret 2019.[5][6]

Stasiun ini boga opat jalur karéta api kalawan jalur 2 jeung 3 anu jadi sepur lempengna.

Wangunan anyar diwangun wétaneun wangunan anu heubeul, anu jarakna 1,6 km, deukeut Basisir Sigandu. Baheula wangunan anyar éta diaranan Stasion Batang Baru, ngan kiwari kecap baru resmi dihupus.[7]

Layanan karéta api[édit | édit sumber]

Tingali ogé[édit | édit sumber]

Stasion karéta api

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. Subdit Jalan Rel dan Jembatan (2004). Buku Jarak Antarstasiun dan Perhentian. Bandung: PT Kereta Api (Persero). 
  2. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia. 
  3. "Pemkab akan Aktifkan Kembali Stasiun Batang - Tribun Jateng" (dalam bahasa id-ID). Tribun Jateng. 2018-05-18. http://jateng.tribunnews.com/2018/05/18/pemkab-akan-aktifkan-kembali-stasiun-batang. Diakses pada 2018-12-04 
  4. "Usulkan Stasiun Batang Difungsikan » RadarSemarang.com" (dalam bahasa en-US). RadarSemarang.com. 2018-07-05. http://radarsemarang.com/2018/07/05/usulkan-stasiun-batang-difungsikan/. Diakses pada 2018-12-04 
  5. "Stasiun Batang Direaktivasi 15 Maret 2019, Dilayani KA Kaligung dan KA menoreh". SINDOnews.com (dalam id-ID). Diakses tanggal 2019-03-06. 
  6. "Kereta Api Kembali Berhenti di Stasiun Batang Mulai 15 Maret". SINDOnews.com (dalam id-ID). Diakses tanggal 2019-03-06. 
  7. Berkembang, Batang. "Foto Stasiun Kereta Api Batang Baru". Kabupaten Batang (dalam en-US). Diakses tanggal 2018-12-04. 

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

(id) Loka Resmi PT Kereta Api Indonesia

Jalur karéta api Tegal-Brumbung
Stasion saméméhna:
Stasion Pekalongan
Stasion saenggeusna:
Stasion Ujungnegoro