Stasion Ujungnegoro

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Stasion Ujungnegoro
Logo PT Kereta Api Indonesia (Persero).png
PapanNamaStasiun UJN.png
  • Singgetan: UJN
  • Nomor: 2433
Stasiun Ujungnegoro 2019.jpg
Stasion Ujungnegoro, 2019
Lokasi
PropinsiJawa Tengah
KabupaténBatang
KacamatanKandeman
DésaUjungnegoro
Kodeu pos51261
Informasi séjén
OperatorDaérah Operasi IV Semarang
Kelas stasion[1]III/leutik
Tingkat kaluhuran+5 m
Perenahna[2]km 73+591 lintas SemarangTegalCirebon
LayananNgan pikeun pasusulan antarkaréta api.
Konstruksi jeung fasilitas
Jumlah jalur4 (jalur 2 jeung 3: sepur lempeng)
Jumlah péron2 (hiji péron sisi jeung peron pulo anu sarua-rua rada jangkung)
Tipeu pasinyalanÉléktrik tipeu Sinyal Interlocking Len-02 (2013–sekarang)

Stasion Ujungnegoro (UJN) (Basa Jawa: ꦱꦼꦠꦱꦶꦪꦸꦤ꧀​ꦈꦗꦸꦁꦤꦒꦫ) nyaéta stasion karéta api kelas III/leutik anu perenahna di Ujungnegoro, Kandeman, Batang. Stasion aun aya dina tingkat kaluhuran +5 méter ieu aya di Daérah Operasi IV Semarang.

Stasion ieu boga opat jalur, kalawan jalur 2 jeung 3 anu jadi sepur lempengna. Euweuh karéta api anu eureun di ieu stasion, iwal ti mun aya pasusulan.

Mimitina, stasion ieu ngan boga 2 jalur. Ngan, ti saprak jalur ganda pétak Pekalongan-Ujungnegoro diresmikeun di tanggal 9 Séptémber 2009,[3] sarta Ujungnegoro-Weleri di bulan Maret 2014[4] jalurna nambahan jadi opat.


Tingali ogé[édit | édit sumber]

Stasion karéta api

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia. 
  2. Subdit Jalan Rel dan Jembatan (2004). Buku Jarak Antarstasiun dan Perhentian. Bandung: PT Kereta Api (Persero). 
  3. "Wamenhub Optimistis Rel Ganda Cirebon – Surabaya Selesai Akhir Tahun". Berita Trans. 2013-09-03. Diakses tanggal 2020-04-26. 
  4. "Switchover Terakhir di Jalur Ganda KA Pantura". Berita Trans (dalam Indonesian). 2014-02-26. Diakses tanggal 2019-02-10. 

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

(id) Loka Resmi PT Kereta Api Indonesia

Jalur karéta api Tegal-Brumbung
Stasion saméméhna:
Stasion Batang
Stasion saenggeusna:
Stasion Kuripan
Stasiun Selatan Bandung.jpg