Stasion Kuripan

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Stasion Kuripan

LiveryPapanStasiun 2020.svg

PapanNamaStasiun KRP.png
  • Singgetan: KRP
  • Nomor: 2435
Stasiun Kuripan 2019.jpg
Stasion Kuripan, 2019
LokasiKuripan, Subah, Batang, Jawa Tengah,
Indonésia
Luhur+6 m
OperatorDaérah Operasi IV Semarang
Letak ti pangkalkm 61+333 lintas SemarangTegalCirebon[1]
Jumlah péron2 (hiji péron sisi jeung hiji péron pulo anu sarua-rua rada jangkung)
Jumlah jalur4 (jalur 2 jeung 3: sepur lempeng)
Informasi lain
KlasifikasiIII/leutik[2]
Layanan
Ngan pikeun pasusulan antarkaréta api.
Fasilitas jeung téknis
Tipeu pasinyalanÉléktrik tipeu Sinyal Interlocking Len-02 (2013–ayeuna)
Lokasi dina peta

Stasion Kuripan (KRP) nyaéta stasion karéta api kelas III/leutik anu perenahna di Kuripan, Subah, Batang. Stasion anu aya dina tingkat kaluhuran +6 méter ieu aya di Daérah Operasi IV Semarang.

Stasion ieu boga opat jalur, kalawan jalur 2 jeung 3 anu jadi sepur lempengna. Euweuh karéta api anu eureun di ieu stasion, iwal ti mun aya pasusulan.

Mimitina, stasion ieu ngan boga 3 jalur. Ngan, ti saprak jalur ganda pétak Ujungnegoro-Weleri diresmikeun di bulan Maret 2014,[3] jalurna nambahan jadi opat.

Tingali ogé[édit | édit sumber]

Stasion karéta api

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. Subdit Jalan Rel dan Jembatan (2004). Buku Jarak Antarstasiun dan Perhentian. Bandung: PT Kereta Api (Persero). 
  2. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia. 
  3. "Switchover Terakhir di Jalur Ganda KA Pantura". Berita Trans. 2014-02-26. Diakses tanggal 2019-02-10. 

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

(id) Loka Resmi PT Kereta Api Indonesia

Jalur karéta api Tegal-Brumbung
Stasion saméméhna:
Stasion Ujungnegoro
Stasion saenggeusna:
Stasion Plabuan