Stasion Plabuan

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Stasion Plabuan
Logo PT Kereta Api Indonesia (Persero).png
PapanNamaStasiun PLB.png
  • Singgetan: PLB
  • Nomor: 2437
Lokasi
PropinsiJawa Tengah
KabupaténBatang
KacamatanGringsing
DésaKetanggan
Informasi séjén
OperatorDaérah Operasi IV Semarang
Kelas stasion[1]III/leutik
Tingkat kaluhuran+4 m
Perenahna[2]km 54+003 lintas SemarangTegalCirebon
LayananNgan pikeun pasusulan antarkaréta api.
Konstruksi jeung fasilitas
Jumlah jalur3 (jalur 1 jeung 3: sepur lempeng)
Jumlah péron2 (hiji péron sisi jeung hiji péron pulo anu pendék)
Tipeu pasinyalanÉléktrik tipeu Sinyal Interlocking Len-02 (2013–ayeuna)

Stasiun Plabuan (PLB) nyaéta stasion karéta api kelas III/leutik anu perenahna di Ketanggan, Gringsing, Batang. Stasion anu aya dina tingkat kaluhuran +4 méter ieu aya di Daérah Operasi IV Semarang.

Stasion ieu boga tilu jalur, kalawan jalur 1 jeung 3 anu jadi sepur lempengna. Euweuh karéta api anu eureun di ieu stasion, iwal ti mun aya pasusulan.

Mimitina, stasion ieu ngan boga 2 jalur. Ngan, ti saprak jalur ganda pétak Ujungnegoro-Weleri diresmikeun di bulan Maret 2014,[3] jalurna nambahan jadi tilu.

Stasion ieu miboga kaunikan, nyaéta nyanghareup langsung ka Laut Jawa. Stasion ieu mangrupa hiji-hijina stasion di Indonésia anu percis di sisieun laut.

Pangwangunan jalur ganda Kuripan-Kréngséng di taun 2013 maké traseu anyar anu meulah gunung, jadi jalur karéta anu pagigir-gigir jeung laut dinonaktipkeun.

Tingali ogé[édit | édit sumber]

Stasion karéta api

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia. 
  2. Subdit Jalan Rel dan Jembatan (2004). Buku Jarak Antarstasiun dan Perhentian. Bandung: PT Kereta Api (Persero). 
  3. "Switchover Terakhir di Jalur Ganda KA Pantura". Berita Trans. 2014-02-26. Diakses tanggal 2019-02-10. 

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

(id) Loka Resmi PT Kereta Api Indonesia

Jalur karéta api Tegal-Brumbung
Stasion saméméhna:
Stasion Kuripan
Stasion saenggeusna:
Stasion Kréngséng
Stasiun Selatan Bandung.jpg