Stasion Kréngséng

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Stasion Kréngséng
Logo PT Kereta Api Indonesia (Persero).png
PapanNamaStasiun KNS.png
  • Singgetan: KNS
  • Nomor: 2438
Lokasi
PropinsiJawa Tengah
KabupaténBatang
KacamatanGringsing
DésaKréngséng
Informasi séjén
OperatorDaérah Operasi IV Semarang
Kelas stasion[1]III/leutik
Tingkat kaluhuran+9 m
Perenahna[2]km 44+396 lintas SemarangTegalCirebon
LayananNgan pikeun pasusulan antarkaréta api.
Konstruksi jeung fasilitas
Jumlah jalur3 (jalur 1 jeung 3: sepur lempeng)
Jumlah péron2 (hiji péron sisi jeung hiji péron pulo anu sarua-rua rada jangkung)
Tipeu pasinyalanÉléktrik tipeu Sinyal Interlocking Len-02 (2013-ayeuna)

Stasion Kréngséng (KNS) nyaéta stasion karéta api kelas III/leutik anu perenahna di Kréngséng, Gringsing, Batang. Stasion anu aya dina tingkat kaluhuran +9 méter ieu aya di Daérah Operasi IV Semarang.

Stasion ieu boga tilu jalur, kalawan jalur 1 jeung 3 anu jadi sepur lempengna. Euweuh karéta api anu eureun di ieu stasion, iwal ti mun aya pasusulan.

Mimitina, stasion ieu ngan boga 2 jalur. Ngan, ti saprak jalur ganda pétak Ujungnegoro-Weleri diresmikeun di bulan Maret 2014,[3] jalurna nambahan jadi tilu.

Tingali ogé[édit | édit sumber]

Stasion karéta api

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia. 
  2. Subdit Jalan Rel dan Jembatan (2004). Buku Jarak Antarstasiun dan Perhentian. Bandung: PT Kereta Api (Persero). 
  3. "Switchover Terakhir di Jalur Ganda KA Pantura". Berita Trans. 2014-02-26. Diakses tanggal 2019-02-10. 

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

(id) Loka Resmi PT Kereta Api Indonesia

Jalur karéta api Tegal-Brumbung
Stasion saméméhna:
Stasion Plabuan
Stasion saenggeusna:
Stasion Weleri
Stasiun Selatan Bandung.jpg