Stasion Kasugihan

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Stasion Kesugihan
Logo PT Kereta Api Indonesia (Persero).png
PapanNamaStasiun KH.png
  • Singgetan: KH
  • Nomor: 2313
Lokasi
PropinsiJawa Tengah
KabupaténCilacap
KacamatanKesugihan
DésaKesugihan
Kodeu pos53274
Informasi séjén
OperatorDaérah Operasi V Purwokerto
Kelas stasion[1]III/leutik
Tingkat kaluhuran+9 m
Perenahna[2]
LayananNgan pikeun pasilangan jeung pasusulan antar karéta api.
Konstruksi jeung fasilitas
Jumlah jalur3 (jalur 2: sepur lurus)
Jumlah péron3 (hiji péron sisi nu pendék jeung hiji peron pulo nu rada pendék)

Stasion Kasugihan (KH) atawa Stasion Kesugihan nyaéta stasion karéta api kelas III/leutik anu perenahna di Kesugihan, Kesugihan, Cilacap. Stasion anu aya dina tingkat kaluhuran +9 m ieu kaasup ka Daérah Operasi V Purwokerto. Stasion ieu miboga tilu jalur kalawan jalur 2 minangka jalur lurus. Stasion ieu ngan ngalayanan pasilangan atawa pasusulan antar karéta api. Stasion ieu mangrupa stasion pacabangan jalur ti arah wétan ka Banjar atawa ka Cilacap.

Sanajan stasion ieu mangrupa stasion pacabangan, perenahna ieu stasion rada asup ka jalur cabang ka Cilacap, sedengkeun wésel cabangna aya di luar émplasemén stasion, anu dikendalikan ti stasion ieu.

Tingali ogé[édit | édit sumber]

Karéta api

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia. 
  2. Subdit Jalan Rel dan Jembatan (2004). Buku Jarak Antarstasiun dan Perhentian. Bandung: PT Kereta Api (Persero). 

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

(id) Situs Resmi PT Kereta Api Indonesia

Jalur karéta api Kasugihan-Kroya
Stasion saméméhna:
-
Stasion saenggeusna:
Stasion Maos
Jalur karéta api Padalarang-Kasugihan
Stasion saméméhna:
Halteu Pasarkliwon
Stasion saenggeusna:
-
Jalur karéta api Cilacap-Kasugihan
Stasion saméméhna:
Stasion Karangkandri
Stasion saenggeusna:
-


Stasiun Selatan Bandung.jpg

Koordinat: 7°37′06″S 109°07′18″E / 7.6182827°S 109.1216129°E / -7.6182827; 109.1216129