Stasion Karangkandri

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Stasion Karangkandri
Logo PT Kereta Api Indonesia (Persero).png
PapanNamaStasiun KKD.png
  • Singgetan: KKD
  • Nomor: 2312
Lokasi
PropinsiJawa Tengah
KabupaténCilacap
KacamatanKesugihan
DésaMenganti
Kodeu pos53274
Informasi séjén
OperatorDaérah Operasi V Purwokerto
Kelas stasion[1]III/leutik
Tingkat kaluhuran+8 m
Perenahna[2]km 9+350 lintas Maos-Cilacap
LayananNgan pikeun pasilangan jeung pasusulan antar karéta api.
Konstruksi jeung fasilitas
Jumlah jalur2 (jalur 1: sepur lurus)
Jumlah péron2 (hiji péron sisi jeung hiji peron pulo nu sarua-rua pendék)

Stasion Karangkandri (KKD) nyaéta stasion karéta api kelas III/leutik anu perenahna di Menganti, Kesugihan, Cilacap. Stasion anu aya dina tingkat kaluhuran +8 m ieu kaasup ka Daérah Operasi V Purwokerto. Stasion ieu miboga dua jalur kalawan jalur 1 minangka jalur lurus. Euweuh karéta api anu eureun di stasion ieu, iwal ti mun aya pasilangan atawa pasusulan.

Stasion ieu miboga émplasemén anu unik, lantaran tina jukut héjo. Stasion ieu perenahna stratégis lantaran deukeut jeung pasar. Stasion ieu ngan buka ti jam 5 isuk-isuk nepi ka jam 7 peuting.

Tingali ogé[édit | édit sumber]

Karéta api

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia. 
  2. Subdit Jalan Rel dan Jembatan (2004). Buku Jarak Antarstasiun dan Perhentian. Bandung: PT Kereta Api (Persero). 

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

(id) Situs Resmi PT Kereta Api Indonesia

Jalur karéta api Cilacap-Kasugihan
Stasion saméméhna:
Stasion Gumilir
Stasion saenggeusna:
Stasion Kasugihan


Stasiun Selatan Bandung.jpg

Koordinat: 6°24′30″S 107°32′27″E / 6.4083898°S 107.5406975°E / -6.4083898; 107.5406975