Stasion Karangkandri

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Stasion Karangkandri

LiveryPapanStasiun 2020.svg

PapanNamaStasiun KKD.png
  • Singgetan: KKD
  • Nomor: 2312
LokasiMenganti, Kesugihan, Cilacap, Jawa Tengah, 53274
Indonésia
Luhur+8 m
OperatorDaérah Operasi V Purwokerto
Letak ti pangkalkm 9+350 lintas Maos-Cilacap[1]
Jumlah péron2 (hiji péron sisi jeung hiji peron pulo nu sarua-rua pendék)
Jumlah jalur2 (jalur 1: sepur lurus)
Informasi lain
KlasifikasiIII/leutik[2]
Layanan
Ngan pikeun pasilangan jeung pasusulan antar karéta api.
Lokasi dina peta

Stasion Karangkandri (KKD) nyaéta stasion karéta api kelas III/leutik anu perenahna di Menganti, Kesugihan, Cilacap. Stasion anu aya dina tingkat kaluhuran +8 m ieu kaasup ka Daérah Operasi V Purwokerto. Stasion ieu miboga dua jalur kalawan jalur 1 minangka jalur lurus. Euweuh karéta api anu eureun di stasion ieu, iwal ti mun aya pasilangan atawa pasusulan.

Stasion ieu miboga émplasemén anu unik, lantaran tina jukut héjo. Stasion ieu perenahna stratégis lantaran deukeut jeung pasar. Stasion ieu ngan buka ti jam 5 isuk-isuk nepi ka jam 7 peuting.

Tingali ogé[édit | édit sumber]

Karéta api

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. Subdit Jalan Rel dan Jembatan (2004). Buku Jarak Antarstasiun dan Perhentian. Bandung: PT Kereta Api (Persero). 
  2. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia. 

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

(id) Situs Resmi PT Kereta Api Indonesia

Jalur karéta api Cilacap-Kasugihan
Stasion saméméhna:
Stasion Gumilir
Stasion saenggeusna:
Stasion Kasugihan

Koordinat: 6°24′30″S 107°32′27″E / 6.4083898°S 107.5406975°E / -6.4083898; 107.5406975