Jalur karéta api Cilacap-Kasugihan

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Jalur karéta api Cilacap-Kasugihan
Informasi
Sistem Jalur karéta api rél beurat
Status Beroperasi
Stasion terminus Cilacap
Kasugihan
Jumlah stasion 17
Operasi
Dibuka 20 Juli 1887
Dipiboga ku Ditjen KA, Kemenhub RI
Operator PT Kereta Api Indonesia
Daérah Operasi V Purwokerto
Data téhnis
Lébar sepur 1.067 mm
Gancangna operasional 60 - 100 km/jam

Jalur karéta api Cilacap-Kasugihan nyaéta jalur karéta api cabang anu ngahubungkeun Kota Cilacap jeung jalur utama lintas kidul pulo Jawa. Papanggihna jalur ieu jeung jalur utama nyaéta di Stasion Kasugihan. Kiwari karéta api panumpang anu ngaliwatan jalur ieu nyaéta karéta api Purwojaya jeung karéta api Wijayakusuma.

Layanan karéta api[édit | édit sumber]

Panumpang[édit | édit sumber]

Kelas éksekutip-ékonomi prémium[édit | édit sumber]

Barang[édit | édit sumber]

  • Angkutan avtur Cilacap-Rewulu
  • Angkutan semén Holcim Karangtalun

Jalur nu kahubung[édit | édit sumber]

Aktip[édit | édit sumber]

Daptar stasion jeung halteu[1][édit | édit sumber]

Katerangan:

  • Stasion gedé (kelas badag tipeu A/B/C) ditulis kandel.
  • Stasion manengah (kelas I/II) ditulis kandel-déngdék.
  • Stasion/halteu leutik (kelas III) ditulis biasa.
  • Stasion/halteu nu geus teu aktip ditulis déngdék

Cilacap-Kasugihan[édit | édit sumber]

Tingali ogé[édit | édit sumber]

Karéta api

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia. 

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

(id) Situs Resmi PT Kereta Api Indonesia


KA Galunggung Nagreg.jpg