Stasion Rancaékék

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Stasion Rancaékék
Logo PT Kereta Api Indonesia (Persero).png
PapanNamaStasiun RCK.png
  • Singgetan: RCK
  • Nomor: 1603
Stasiun Rancaekek.jpg
Stasion Rancaékék pintu kidul
Lokasi
PropinsiJawa Kulon
KabupaténBandung
KacamatanRancaékék
DésaRancaékék Wétan
Kodeu pos40394
Sajarah
Dibuka1884
Informasi séjén
OperatorDaérah Operasi II Bandung
Kelas stasion[1]I
Tingkat kaluhuran+668 m
Perenahna[2]km 172+977 lintas BogorBandung
BanjarKutoarjoYogyakarta
LayananLokal Bandung Raya, Lokal Cibatu, jeung Galunggung
Pamesenan tikétSistem tikét thermal
Konstruksi jeung fasilitas
Jumlah jalur3
Jumlah péron4
Tipeu pasinyalanMékanik
Fasilitas anu aya di stasion ieu:
Logo PT KAI (Persero).svg
Toilét: Aya
Tempat ibadah: Aya

Stasion Rancaékék (RCK) nyaéta stasion karéta api anu perenahna di Rancaékék Wétan, Rancaékék, Bandung. Stasion ieu boga tilu jalur, jalur 2 mangrupa jalur lurus. Stasion ieu ogé boga dua wangunan, nyaéta wangunan kidul jeung wangunan kalér. Baheula stasion ieu boga percabangan ka Tanjungsari anu kiwari geus teu aktip.

Karéta api[édit | édit sumber]

Lokal Ékonomi AC[édit | édit sumber]

Pasilangan karéta api[édit | édit sumber]

Tingali ogé[édit | édit sumber]

Karéta api

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia. 
  2. Subdit Jalan Rel dan Jembatan (2004). Buku Jarak Antarstasiun dan Perhentian. Bandung: PT Kereta Api (Persero). 

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

(id) Situs resmi PT Kereta Api Indonesia

Jalur karéta api Padalarang-Kasugihan
Stasion saméméhna:
Stasion Cimekar
Stasion saenggeusna:
Stasion Haurpugur
Jalur karéta api Rancaékék-Tanjungsari
Stasion saméméhna:
-
Stasion saenggeusna:
Halteu Bojongloa


Stasiun Selatan Bandung.jpg