Stasion Rancaékék

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Stasion Rancaékék
Logo PT Kereta Api Indonesia (Persero).png
PapanNamaStasiun RCK.png
  • Singgetan: RCK
  • Nomor: 1603
Stasiun Rancaekek.jpg
Stasion Rancaékék pintu kidul
Lokasi
Propinsi Jawa Kulon
Kabupatén Bandung
Kacamatan Rancaékék
Désa Rancaékék Wétan
Kodeu pos 40394
Sajarah
Dibuka 1884
Informasi séjén
Operator Daérah Operasi II Bandung
Kelas stasion[1] I
Tingkat kaluhuran +668 m
Perenahna[2] km 172+977 lintas BogorBandung
BanjarKutoarjoYogyakarta
Layanan Lokal Bandung Raya, Lokal Cibatu, jeung Galunggung
Pamesenan tikét Sistem tikét thermal
Konstruksi jeung fasilitas
Jumlah jalur 3
Jumlah péron 4
Tipeu pasinyalan Mékanik
Fasilitas anu aya di stasion ieu:
Logo PT KAI (Persero).svg
Toilét: Aya
Tempat ibadah: Aya

Stasion Rancaékék (RCK) nyaéta stasion karéta api anu perenahna di Rancaékék Wétan, Rancaékék, Bandung. Stasion ieu boga tilu jalur, jalur 2 mangrupa jalur lurus. Stasion ieu ogé boga dua wangunan, nyaéta wangunan kidul jeung wangunan kalér. Baheula stasion ieu boga percabangan ka Tanjungsari anu kiwari geus teu aktip.

Karéta api[édit | édit sumber]

Lokal Ékonomi AC[édit | édit sumber]

Pasilangan karéta api[édit | édit sumber]

Tingali ogé[édit | édit sumber]

Karéta api

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia. 
  2. Subdit Jalan Rel dan Jembatan (2004). Buku Jarak Antarstasiun dan Perhentian. Bandung: PT Kereta Api (Persero). 

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

(id) Situs resmi PT Kereta Api Indonesia

Jalur karéta api Padalarang-Kasugihan
Stasion saméméhna:
Stasion Cimekar
Stasion saenggeusna:
Stasion Haurpugur
Jalur karéta api Rancaékék-Tanjungsari
Stasion saméméhna:
-
Stasion saenggeusna:
Halteu Bojongloa


Stasiun Selatan Bandung.jpg