Stasion Rancaékék

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Stasion Rancaékék
Logo PT Kereta Api Indonesia (Persero).png
PapanNamaStasiun RCK.png
  • Singgetan: RCK
  • Nomor: 1603
Stasiun Rancaekek.jpg
Stasion Rancaékék pintu kidul
Lokasi
PropinsiJawa Kulon
KabupaténBandung
KacamatanRancaékék
DésaRancaékék Wétan
Kodeu pos40394
Sajarah
Dibuka1884
Informasi séjén
OperatorDaérah Operasi II Bandung
Kelas stasion[1]I
Tingkat kaluhuran+668 m
Perenahna[2]km 172+977 lintas BogorBandung
BanjarKutoarjoYogyakarta
LayananMutiara Selatan (jurusan Jakarta), Lokal Bandung Raya, Lokal Cibatu, jeung Galunggung
Pamesenan tikétSistem tikét thermal
Konstruksi jeung fasilitas
Jumlah jalur3
Jumlah péron4
Tipeu pasinyalanMékanik
Fasilitas anu aya di stasion ieu:
Logo PT KAI (Persero).svg
Toilét: Aya
Tempat ibadah: Aya

Stasion Rancaékék (RCK) (Aksara Sunda Baku: ᮞ᮪ᮒᮞᮤᮇᮔ᮪ ᮛᮔ᮪ᮎᮆᮊᮦᮊ᮪) nyaéta stasion karéta api anu perenahna di Rancaékék Wétan, Rancaékék, Bandung. Stasion ieu boga tilu jalur, jalur 2 mangrupa jalur lurus. Stasion ieu ogé boga dua wangunan, nyaéta wangunan kidul jeung wangunan kalér. Baheula stasion ieu boga percabangan ka Tanjungsari anu kiwari geus teu aktip.

Karéta api[édit | édit sumber]

Éksekutip jeung ékonomi AC prémium[édit | édit sumber]

Mutiara Selatan, jurusan Jakarta Gambir

Lokal Ékonomi AC[édit | édit sumber]

Pasilangan karéta api[édit | édit sumber]

Tingali ogé[édit | édit sumber]

Karéta api

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia. 
  2. Subdit Jalan Rel dan Jembatan (2004). Buku Jarak Antarstasiun dan Perhentian. Bandung: PT Kereta Api (Persero). 

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

(id) Situs resmi PT Kereta Api Indonesia

Jalur karéta api Padalarang-Kasugihan
Stasion saméméhna:
Stasion Cimekar
Stasion saenggeusna:
Stasion Haurpugur
Jalur karéta api Rancaékék-Tanjungsari
Stasion saméméhna:
-
Stasion saenggeusna:
Halteu Bojongloa


Stasiun Selatan Bandung.jpg