Stasion Cicurug

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Stasion Cicurug
Logo PT Kereta Api Indonesia (Persero).png
PapanNamaStasiun CCR.png
  • Singgetan: CCR
  • Nomor: 0806
Lokasi
PropinsiJawa Kulon
AlamatJalan Raya Ciawi - Sukabumi
Kodeu pos43359
Sajarah
Dibuka5 Oktober 1881
Informasi séjén
OperatorDaérah Operasi I Jakarta
Kelas stasion[1]III/leutik
Tingkat kaluhuran+478 M
Perenahna[2]km 26+715 lintas BogorBandung
BanjarKutoarjoYogyakarta
LayananKaréta api Pangrango jeung Karéta api galon Aqua
Konstruksi jeung fasilitas
Jumlah jalur2
Jumlah péron3
Tipeu pasinyalanMékanik

Stasion Cicurug (Kode: CCR) nyaéta hiji stasion karéta nu aya di Cicurug, Sukabumi. Stasion ieu mangrupa stasion pangkalérna di Kabupatén Sukabumi Stasion ieu aya di Daérah Operasi I Jakarta. Di stasion ieu aya 2 jalur, jalur 1 dipaké keur paeureunan KA Pangrango, sedengkeun jalur 2 dipaké keur bongkar muat KA angkutan galon Aqua.

Karéta api[édit | édit sumber]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia. 
  2. Subdit Jalan Rel dan Jembatan (2004). Buku Jarak Antarstasiun dan Perhentian. Bandung: PT Kereta Api (Persero). 

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

(id) Situs resmi PT Kereta Api Indonesia

Jalur karéta api Manggarai-Padalarang
Stasion saméméhna:
Stasion Cigombong
Stasion saenggeusna:
Halteu Cijambé


Stasiun Selatan Bandung.jpg