Stasion Cigombong

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Stasion Cigombong
Logo PT KAI (Persero).svg
PapanNamaStasiun CGB.png
  • Singgetan: CGB
  • Nomor: 0809
Lokasi
Propinsi Jawa Kulon
Kabupatén Bogor
Kacamatan Cigombong
Kalurahan Cigombong
Kodeu pos 16110
Koordinat 6°44′32.4″S 106°48′11.2″E / 6.742333°S 106.803111°E / -6.742333; 106.803111Koordinat: 6°44′32.4″S 106°48′11.2″E / 6.742333°S 106.803111°E / -6.742333; 106.803111
Sajarah
Dibuka 5 Oktober 1881
Informasi séjén
Operator Daérah Operasi I Jakarta
Kelas stasion[1] III/leutik
Tingkat kaluhuran +699 m
Perenahna[2] km 19+622 lintas BogorBandung
BanjarKutoarjoYogyakarta
Layanan Karéta api Pangrango
Konstruksi jeung fasilitas
Jumlah jalur 2
Jumlah péron 2
Tipeu pasinyalan Mékanik
Lokasi dina peta
Cigombong is located in Kabupatén Bogor
Cigombong
Cigombong
Lokasi di Kabupatén Bogor

Stasion Cigombong (Kode: CGB) nyaéta hiji stasion karéta api nu perenahna di Cigombong, Cigombong, Bogor. Stasion anu boga kaluhuran +699 méter ieu kaasup Daérah Operasi I Jakarta. Stasion ieu boga dua jalur, jalur 2 minangka jalur lurus. Kiwari ngan KA Pangrango anu ngalayanan stasion Cigombong.

Karéta api[édit | édit sumber]

Tingali ogé[édit | édit sumber]

Karéta api

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia. 
  2. Subdit Jalan Rel dan Jembatan (2004). Buku Jarak Antarstasiun dan Perhentian. Bandung: PT Kereta Api (Persero). 

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

(id) Situs resmi PT Kereta Api Indonesia

Jalur karéta api Manggarai-Padalarang
Stasion saméméhna:
Stasion Maséng
Stasion saenggeusna:
Stasion Cicurug


Stasiun Selatan Bandung.jpg