Stasion Cigombong

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Stasion Cigombong

LiveryPapanStasiun 2020.svg

PapanNamaStasiun CGB.png
  • Singgetan: CGB
  • Nomor: 0809
LokasiCigombong, Cigombong, Bogor, Jawa Kulon, 16110
Indonésia
Luhur+699 m
OperatorDaérah Operasi I Jakarta
Letak ti pangkalkm 19+622 lintas BogorBandung
BanjarKutoarjoYogyakarta[1]
Jumlah péron2
Jumlah jalur2
Informasi lain
KlasifikasiIII/leutik[2]
Sejarah
Dibuka5 Oktober 1881
Layanan
Karéta api Pangrango
Fasilitas jeung téknis
Tipeu pasinyalanMékanik
Lokasi dina peta

Stasion Cigombong (Kode: CGB) (Aksara Sunda Baku: ᮞ᮪ᮒᮞᮤᮇᮔ᮪ ᮎᮤᮌᮧᮙ᮪ᮘᮧᮀ) nyaéta hiji stasion karéta api nu perenahna di Cigombong, Cigombong, Bogor. Stasion anu boga kaluhuran +699 méter ieu kaasup Daérah Operasi I Jakarta. Stasion ieu boga dua jalur, jalur 2 minangka jalur lurus. Kiwari ngan KA Pangrango anu ngalayanan stasion Cigombong.

Karéta api[édit | édit sumber]

Tingali ogé[édit | édit sumber]

Karéta api

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. Subdit Jalan Rel dan Jembatan (2004). Buku Jarak Antarstasiun dan Perhentian. Bandung: PT Kereta Api (Persero). 
  2. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia. 

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

(id) Situs resmi PT Kereta Api Indonesia

Jalur karéta api Manggarai-Padalarang
Stasion saméméhna:
Stasion Maséng
Stasion saenggeusna:
Stasion Cicurug