Halteu Cijambé

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Stasion Cijambé
  • Singgetan: CJE
  • Nomor: 0807
Lokasi
Propinsi Jawa Kulon
Kabupatén Sukabumi
Kacamatan Parungkuda
Désa Kompa
Sajarah
Dibuka 1882
Ditutup 18 Désémber 2012
Informasi séjén
Operator Daérah Operasi I Jakarta
Kelas stasion[1] Halteu
Tingkat kaluhuran +438 M
Perenahna[2] km 30+867 lintas BogorBandung
BanjarKutoarjoYogyakarta
Konstruksi jeung fasilitas
Jumlah jalur 1
Jumlah péron 1

Halteu Cijambé (Kode: CJE) nyaéta hiji halteu karéta api non-aktip nu aya di Kompa, Parungkuda, Sukabumi. Halteu ieu aya di Daérah Operasi I Jakarta sarta ngan boga 1 jalur karéta. Halteu Cijambé kungsi ngalayanan karéta api Bumi Geulis jurusan Bogor - Sukabumi. Ngan pas rangkéan KRD Bumi Geulis ruksak, mimiti tanggal 18 Désémber 2012 karéta éta geus teu dioperasikeun, otomatis halteu ieu ogé ditutup.

Sanajan kiwari geus aya KA Pangrango anu ngaliwatan jalur ieu, karéta éta teu eureun di halteu ieu, kusabab péron halteu Cijambé anu pondok teuing.

Tingali ogé[édit | édit sumber]

Karéta api

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia. 
  2. Subdit Jalan Rel dan Jembatan (2004). Buku Jarak Antarstasiun dan Perhentian. Bandung: PT Kereta Api (Persero). 

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

(id) Situs Resmi PT Kereta Api Indonesia

Jalur karéta api Manggarai-Padalarang
Stasion saméméhna:
Stasion Cicurug
Stasion saenggeusna:
Stasion Parungkuda


Stasiun Selatan Bandung.jpg