Stasion Cikudapateuh

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Stasion Cikudapateuh
Logo PT Kereta Api Indonesia (Persero).png
PapanNamaStasiun CTH.png
  • Singgetan: CTH
  • Nomor: 1432
Stasiun Cikudapateuh.jpg
Stasion Cikudapateuh
Lokasi
PropinsiJawa Kulon
KotaBandung
KacamatanBatununggal
KalurahanSamoja
Koordinat6°55′7.87″S 107°37′33.3″E / 6.9188528°S 107.625917°E / -6.9188528; 107.625917Koordinat: 6°55′7.87″S 107°37′33.3″E / 6.9188528°S 107.625917°E / -6.9188528; 107.625917
Sajarah
Dibuka1884
Informasi séjén
OperatorDaérah Operasi II Bandung
Kelas stasion[1]III/leutik
Tingkat kaluhuran+691 m
Perenahna[2]km 157+772 lintas BogorBandung
BanjarKutoarjoYogyakarta
LayananLokal Bandung Raya jeung Lokal Cibatu
Konstruksi jeung fasilitas
Jumlah jalur2
Jumlah péron2
Tipeu pasinyalanÉléktrik
Lokasi dina peta
Cikudapateuh is located in Kota Bandung
Cikudapateuh
Cikudapateuh
Lokasi di Kota Bandung

Stasion Cikudapateuh nyaéta stasion karéta api anu perenahna di Samoja, Batununggal, Bandung. Stasion ieu boga dua jalur. Stasion ieu dilayanan ku karéta api lokal Bandung Raya jeung karéta api lokal Cibatu.

Karéta api[édit | édit sumber]

Tingali ogé[édit | édit sumber]

Karéta api

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia. 
  2. Subdit Jalan Rel dan Jembatan (2004). Buku Jarak Antarstasiun dan Perhentian. Bandung: PT Kereta Api (Persero). 

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

(id) Situs resmi PT Kereta Api Indonesia

Jalur karéta api Padalarang-Kasugihan
Stasion saméméhna:
Stasion Bandung
Stasion saenggeusna:
Stasion Kiaracondong


Stasiun Selatan Bandung.jpg