Stasion Cikudapateuh

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Stasion Cikudapateuh

LiveryPapanStasiun 2020.svg

PapanNamaStasiun CTH.png
  • Singgetan: CTH
  • Nomor: 1432
Stasiun Cikudapateuh.jpg
Stasion Cikudapateuh
LokasiSamoja, Batununggal, Bandung, Jawa Kulon,
Indonésia
Luhur+691 m
OperatorDaérah Operasi II Bandung
Letak ti pangkalkm 157+772 lintas BogorBandung
BanjarKutoarjoYogyakarta[1]
Jumlah péron2
Jumlah jalur2
Informasi lain
KlasifikasiIII/leutik[2]
Sejarah
Dibuka1884
Layanan
Lokal Bandung Raya jeung Lokal Cibatu
Fasilitas jeung téknis
Tipeu pasinyalanÉléktrik
Lokasi dina peta

Stasion Cikudapateuh (CTH) (Aksara Sunda Baku: ᮞ᮪ᮒᮞᮤᮇᮔ᮪ ᮎᮤᮊᮥᮓᮕᮒᮩᮂ) nyaéta stasion karéta api anu perenahna di Samoja, Batununggal, Bandung. Stasion ieu boga dua jalur. Stasion ieu dilayanan ku karéta api lokal Bandung Raya jeung karéta api lokal Cibatu.

Karéta api[édit | édit sumber]

Tingali ogé[édit | édit sumber]

Karéta api

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. Subdit Jalan Rel dan Jembatan (2004). Buku Jarak Antarstasiun dan Perhentian. Bandung: PT Kereta Api (Persero). 
  2. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia. 

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

(id) Situs resmi PT Kereta Api Indonesia

Jalur karéta api Padalarang-Kasugihan
Stasion saméméhna:
Stasion Bandung
Stasion saenggeusna:
Stasion Kiaracondong