Susilo Bambang Yudhoyono

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Susilo Bambang Yudhoyono
Potrét resmi, 2009
Présidén Indonésia kà -6
Masa jabatan
20 Oktober 2004 – 20 Oktober 2014
Wakil Presiden Jusuf Kalla (2004–2009)
Boediono (2009–2014)
Saméméhna Megawati Sukarnoputri
Sanggeusna Joko Widodo
Pimpinan partai Ka-4 Partai Démokratik
Masa jabatan
30 Maret 2013 – 15 Maret 2020
Saméméhna Anas Urbaningrum
Sanggeusna Agus Harimurti Yudhoyono
Menko Koordinator Politik jeung Kaamanan Indonésia ka-8 jeung 10
Masa jabatan
10 August 2001 – 11 March 2004
Présidén Megawati Sukarnoputri
Saméméhna Agum Gumelar
Sanggeusna Hari Sabarno
Masa jabatan
27 August 2000 – 1 June 2001
Présidén Abdurrahman Wahid
Saméméhna Suryadi Sudirja
Sanggeusna Agum Gumelar
Menteri Pertambangan jeung Energi Indonésia ka-Ka-11
Masa jabatan
29 Oktober 1999 – 26 Agustus 2000
Présidén Abdurrahman Wahid
Saméméhna Kuntoro Mangkusubroto
Sanggeusna Purnomo Yusgiantoro
Katerangan lian
Gumelar 9 Séptémber 1949 (1949-09-09) (yuswa 72)
Pacitan, Indonésia
Partéy pulitik Partai Démokratik
Pameget/istri Ani Yudhoyono (m. 1976; d. 2019)
Murangkalih Agus Harimurti Yudhoyono
Edhie Baskoro Yudhoyono
Alma mater
Tanda tangan
Pangabdian militér
Lalandian SBY
Kasatiaan Bandéra Indonésia Indonesia
Layanan/cabang Insignia of the Indonesian Army.svg Tentara Indonésia
Lila ngabdi 1973–2000
Réngking Pdu jendtni staf.png Jenderal
Unit Kostrad
Komando Komando Wilayah Militer II
Kapala pasukan perdamaian Indonésia di UNPROFOR
Patempuran/perang Pemberontakan di Timor Wétan
UNPROFOR

Susilo Bambang Yudhoyono (lahir 9 Séptémber 1949), biasa disebut ku inisialna SBY, nyaéta saurang politikus Indonésia sarta pensiunan Tentara jenderal anu kagenep. présidén Indonésia ti 2004 nepi ka 2014. Anggota Partai Démokratik Indonésia, anjeunna ngajabat salaku pamingpin ka-4 Partéy Démokratik ti 2014 nepi ka 2020, 8 jeung 10 Menko Koordinator Politik jeung Kaamanan Indonésia ti taun 2000 nepi ka 2001, jeung deui ti taun 2001 nepi ka 2004. Anjeunna ogé jadi Présidén. Majelis sareng Ketua Déwan Global Green Growth Institute.

Anjeunna ogé urut Pupuhu ASEAN alatan Indonésia ngayakeun 18 jeung 19 ASEAN Summits. Yudhoyono meunang Pemilu présidén 2004—pamilihan présidén langsung kahiji di Indonésia, ngéléhkeun Présidén incumbent Megawati Sukarnoputri. Anjeunna disumpah dina 20 Oktober 2004, babarengan jeung Jusuf Kalla salaku Wakil Présidén. Anjeunna nyalon pamilihan ulang taun 2009 kalawan Boediono salaku pasangan cawa na, sarta meunang kalawan mayoritas sora dina babak kahiji pemungutan suara; anjeunna disumpah pikeun istilah kadua dina 20 Oktober 2009.

panjang jasa[édit | édit sumber]

Jabatan pulitik
Saméméhna
Megawati Soekarnoputri
Présidén Indonésia
2004-2014
Sanggeusna
Joko Widodo
Saméméhna
Agum Gumelar
Mentri Koordinator Pulitik jeung Kaamanan
2001–2004
Sanggeusna
Hari Sabarno
(ad interim)
Saméméhna
Wiranto
Mentri Koordinator Pulitik jeung Kaamanan
2000–2001
Sanggeusna
Agum Gumelar
Saméméhna
Kuntoro Mangkusubroto
Mentri Pertambangan jeung Énergi
1999–2000
Sanggeusna
Purnomo Yusgiantoro
Kalungguhan militér
Saméméhna
R. Karyono
Pangdam Sriwijaya
23 Agustus 19967 Agustus 1997
Sanggeusna
Suadi Atma

Referensi[édit | édit sumber]


Replace this image male.svg