Joko Widodo

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Joko Widodo
Foto resmi Presiden Joko Widodo pada periode kedua (2019–2024)
Presiden Indonesia ka-7
Incumbent
Awal jabatan
20 Oktober 2014 (2014-10-20)
Wakil Presiden Jusuf Kalla (2014–2019)
Ma'ruf Amin (2019–)
Saméméhna Susilo Bambang Yudhoyono
Gubernur DKI Jakarta ka-14
Masa jabatan
15 Oktober 2012 (2012-10-15) – 16 Oktober 2014 (2014-10-16)
Wakil Gubernur Basuki Tjahaja Purnama
Saméméhna Fauzi Bowo
Fadjar Panjaitan (Plt.)[1]
Sanggeusna Basuki Tjahaja Purnama
Wali Kota Surakarta ka-16
Masa jabatan
28 Juli 2005 (2005-07-28) – 1 Oktober 2012 (2012-10-01)
Députi F. X. Hadi Rudyatmo
Saméméhna Slamet Suryanto
Anwar Cholil (Plh.)[2]
Sanggeusna F. X. Hadi Rudyatmo
Katerangan lian
Gumelar Mulyono
21 Juni 1961 (1961-06-21) (yuswa 60)
Surakarta, Jawa Tengah, Indonesia[3]
Kabangsaan Indonesia
Partéy pulitik PDI-Perjuangan
Pameget/istri Iriana
Murangkalih
Alma mater Universitas Gadjah Mada
Pagawéan Pengusaha
Politikus
Tanda tangan

Ir. H. Joko Widodo (Aksara Sunda: ᮏᮧᮊᮧ ᮝᮤᮓᮧᮓᮧ) atanapi langkung akrab disebut Jokowi, nyaéta Présidén Indonésia ka-7 anu parantos ngajabat ti 20 Oktober 2014. Lahir di Surakarta, Jawa Tengah, tanggal 21 Juni 1961, Joko Widodo mimiti asup pamaréntahan salaku Walikota Surakarta (Solo) ti 28 Juli 2005 dugi ka 1 Oktober 2012.[6]

Kapilih dina Pilpres 2014, Jokowi janten Présidén Indonésia anu munggaran dina sajarah anu henteu asalna ti élit politik Indonesia. atanapi latar militér. Anjeunna kapilih sareng Wakil Présidén Muhammad Jusuf Kalla sareng kapilih deui sareng Wakil Présidén Ma'ruf Amin dina Pamilihan Présidén 2019. Jokowi janten Gubernur DKI Jakarta ti 15 Oktober 2012 dugi ka 16 Oktober 2014 dibarengan ku Basuki Tjahaja Purnama salaku wakil gubernur. Sateuacanna, anjeunna janten Walikota Surakarta (Solo), ti 28 Juli 2005 dugi ka 1 Oktober 2012 dibarengan ku F.X. Hadi Rudyatmo salaku wakil walikota. Dua taun ka jabatan kadua salaku Walikota Solo, Jokowi ditunjuk ku parténa, Partai Demokrat Indonésia Perjoangan (PDI-P), pikeun bersaing dina pamilihan gubernur DKI Jakarta sareng Basuki Tjahaja Purnama (Ahokk).


Jabatan pulitik
Saméméhna
Susilo Bambang Yudhoyono
Présidén RI
2014–2019
Sanggeusna
keur ngajabat
Saméméhna
Fauzi Bowo
Fadjar Panjaitan (Plt.)
Gubernur DKI Jakarta
2012–2014
Sanggeusna
Basuki Tjahaja Purnama
Saméméhna
Slamet Suryanto
Walikota Surakarta
2005–2012
Sanggeusna
F. X. Hadi Rudyatmo

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "Pelantikan Jokowi diundur, Mendagri tunjuk Sekda DKI jadi Plt". Merdeka.com. 4 Oktober 2012. Diakses tanggal 29 Maret 2014. 
  2. "Mantan Wakil Walikota Solo Tolak Hadiri Sertijab Plh". Detik.com. Citakan:ISO date/en. https://news.detik.com/berita/d-338693/mantan-wakil-walikota-solo-tolak-hadiri-sertijab-plh. Diakses pada 20 Juni 2021 
  3. "Presiden Joko Widodo" (dalam Indonesian). Presiden Republik Indonesia. Diakses tanggal 24 December 2020. 
  4. "Jokowi di mata anak sulungnya Gibran Rakabuming Raka". Merdeka. 22 September 2012. Diakses tanggal 30 Maret 2014. 
  5. a b "Jokowi Diunggulkan Jadi Presiden, Ini Kata Anak Bungsunya". Detik. 31 Januari 2014. Diakses tanggal 30 Maret 2014. 
  6. "Presiden Joko Widodo" (dalam Indonesian). www.presidenri.go.id. Diakses tanggal 2021-10-12. 

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

Replace this image male.svg