Ma'ruf Amin

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Ma'ruf Amin
Foto resmi Ma'ruf Amin sebagai Wakil Presiden Indonesia, 2019
Wakil Presiden Indonesia ka-ke-13
Présidén Joko Widodo
Saméméhna Jusuf Kalla
Daftar Ketua Umum Majelis Ulama Indonesia|Ketua Majelis Ulama Indonesia ka-ke-7
Saméméhna Din Syamsuddin
Daftar Ketua Pengurus Besar Nahdlatul Ulama|Rais 'Aam Syuriah Nahdlatul Ulama ka-ke-10
Saméméhna Ahmad Mustofa Bisri
Sanggeusna Miftachul Akhyar (penjabat)
Anggota Dewan Pertimbangan Presiden
Présidén Susilo Bambang Yudhoyono
Ketua Dewan Ali Alatas (2007–08)
T.B. Silalahi (2008–09)
Emil Salim (2010–14)
Katerangan lian
Gumelar 11 Maret 1943 (1943-03-11) (yuswa 77)
Jepang Kresek, Tangerang, Masa Pendudukan Jepang
Partéy pulitik Independen (sejak 2011)
Hubungan pulitik
lianna
  • PPP (1971–1982)
  • PKB (1997–2006)
  • PKNU (2006–2011)
Pameget/istri
Rélasi
Murangkalih 8 (termasuk Siti Nur Azizah)
Padumukan Koja, Jakarta[2]
Alma mater
Pagawéan
Ageman Islam

Prof. Dr. (H.C.) K. H. Ma'ruf Amin (gumelar di Kresek, Tangerang, 11 Maret 1943; umur 77 taun)) nyaéta politikus Indonesia, ulama, jeung dosen anu ayeuna janten Wakil Présidén Indonésia . Ma'ruf sateuacanna jadi anggota Déwan Panaséhat Présidén salami kapamimpinan Présidén Susilo Bambang Yudhoyono.

Dina kaping 9 Agustus 2018, Ma'ruf diumumkeun jadi calon wakil presiden ngaréncangan Présidén Joko Widodo, dina pamilihian pamilihan présidén Indonésia 2019 minangka calon présidén.[3] Sateuacanna, Presidén Joko Widodo kungsi masihan pernyataan yén inisial ngaran calon wakil présiden na nyaéta "M". [4]

Wakil Présidén Indonésia[édit | édit sumber]

Ma'ruf dilantik jadi wakil présiden dina tanggal 20 Oktober 2019. Ma'ruf kaasup wakil présidén pangtuana dina sejarah Indonésia kusabab manéhna dilantik dina usia 76 taun 223 dinten.

Tanda kahormatan kanagaraan[édit | édit sumber]

Ma'ruf Amin meunangkeun sababaraha tanda kahormatan kanagaraan, nyaéta:

Riwayat atikan[édit | édit sumber]

Atikan umum[édit | édit sumber]

Atikan husus[édit | édit sumber]

  • Pesantrén di Banten (1963)

Rujukan[édit | édit sumber]