Madrasah Ibtidaiyah

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Salasahiji bangunan MI di Kalimulyo

Madrasah ibtidaiyah (disingget MI) nyaéta jenjang pang dasar dina atikan formal di Indonésia, sarimbag kalawan Sakola Dasar, anu pengelolaannya dipigawé ku Kementerian Ageman. Atikan madrasah ibtidaiyah ditempuh dina wayah 6 warsih, mimiti ti kelas 1 nepi ka kelas 6. Lulusan madrasah ibtidaiyah bisa nuluykeun atikan ka madrasah tsanawiyah atawa sakola tengahan kahiji.

Kurikulum madrasah ibtidaiyah sarua kalawan kurikulum sakola dasar, ngan waé dina MI aya porsi leuwih loba ngeunaan atikan ageman Islam. Sajaba ngajarkeun panon palajaran sakumaha sakola dasar, ogé ditambah kalawan palajaran-palajaran kawas:

Di Indonésia, saban warga nagara umurna 7-15 tauntaunwajib nuturkeun atikan dasar, nyaéta sakola dasar (atawa sedérajat) 6 taunsarta sakola tengahan kahiji (atawa sedérajat) 3 warsih.