Doktor

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi

Doktor (Basa Inggris: doctor) mangrupa  gelar akademik anu dibikeun ka lulusan program pangatikan doktor atawa strata-3 (S-3).[1] Biasana, pangleler gelar doktor mikabutuh akuan pikeun calon kandidat ti dewan pengajar di paguron luhur saperti universitas tempat nyungsi élmu. Karya ilmiah anu digunakeun pikeun ngahontal ieu tingkat nyaéta disertasi.[2]

Gelar Doktor di Indonésia[édit | édit sumber]

Di Indonésia, gelar doktor ditulis di hareupeun ngaran nu boga hak nyandang ieu gelar disingget Dr. (huruf diserat ku huruf gedé/ kapital, béda jeung dr pikeun gelar dokter).

Gelar Doktor di Nagara Séjén[édit | édit sumber]

Gelar doktor profésional di Amérika Serikat dibikeun ka hiji profési di Amérika, contona ilmu hukum (gelar J.D. atawa Jurist Doctor), .

Tingal ogé[édit | édit sumber]

Rujukan[édit | édit sumber]

Pranala luar[édit | édit sumber]

Nulis.jpg